"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zam, faiz, israf bütçesi

19 Kasım 2018, Pazartesi 20:20
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Ege’de tütünün, Karadeniz’de fındığın, Çukurova’da tarımın, İç Anadolu’da tahılın bittiğini savunarak, “Kurtuluş tarımsal üretimde, mutlaka çiftçiye gereken destek verilmelidir” dedi.

Girgin, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ile TBMM ‘de düzenlediği basın toplantısında, 2019 yılı bütçesinin zam, faiz, israf bütçesi olduğunu ifade ettiklerini, gelinen durumun bunu teyit ettiğini söyledi. Bütçelerin, bir ülke ekonomisinde yıl içerisinde toplanacak gelirlere, harcamalara ilişkin kalemleri gösterdiğini belirten Girgin, 2019 bütçe gelirlerinin yüzde 86’sının halktan toplanan vergilerden oluştuğunu söyledi. Girgin, “Ne kadarı halka, ne kadarı kamu hizmetlerine, ne kadarı işsizliğe harcanıyor? Tasarruf bütçesi deniliyor, toplanan paralar halka harcanmıyor.” diye konuştu. Girgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın et fiyatlarının artmasını refaha bağladığını, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ise ekonomik sıkıntıdan bahsettiğini savunarak, “Şaşmayan ne bu ülkede? Hangisi doğru?” diye sordu.

AA

Etiketler: bütçe
Okunma Sayısı: 841
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı