"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zamların sorumlusu küçük esnaf değil

03 Ekim 2018, Çarşamba 02:00
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Ekmeğinin derdinde olan esnaf ve sanatkÂrımızı zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki zamların ve enflasyonun sorumlusunun esnaf ve sanatkârmış gibi yanlış bir algı oluşturulduğunu belirterek, “Zamların sorumlusu küçük esnafımız değil. Ekmeğinin derdinde olan esnaf ve sanatkârımızı zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır.” ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, bütün girdilerin ve maliyetlerin artmasına rağmen esnaf ve sanatkârın gereksiz zam yapmaktan kaçındığına dikkati çekti.      

EN AZ 5 BİN LİRA ALACAKLARI VAR

Esnaf ve sanatkârın zamlara karşı direndiğinin altını çizen Palandöken, şöyle devam etti: “Piyasadaki zamların ve enflasyonun sorumlusu sanki esnaf ve sanatkârmış gibi yanlış bir algı oluşturuluyor. Bırakın zam yapmayı, küçük esnaf veresiye yazarak sosyal yardımlaşma yapıyor. Bugün bir esnafın en az 5 bin lira veresiye alacağı var. Zamların sorumlusu küçük esnafımız değil. Ekmeğinin derdinde olan esnaf ve sanatkârımızı zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır” Palandöken, bütün girdiler ve maliyetlerin artmasına rağmen esnafın enflasyonla topyekûn mücadele verdiğini vurgulayarak, piyasadaki fahiş ürün zamlarının sorumlusunun kesinlikle esnaf ve sanatkâr olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Ankara - Fatih Karagöz

Etiketler: palandöken
Okunma Sayısı: 1222
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı