"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Zamlarla enflasyon % 17’ye yaklaşabilir”

03 Ağustos 2018, Cuma 00:48
HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy son dönemde yapılan zamların tüketici enflasyonunda 1 puana yakın artışa neden olacağını belirtti.

Aksoy, temmuz enflasyonunun % 16.2’ye çıkabileceğini, ağustos rakamının bu zamların etkisiyle % 17’ye yaklaşabileceğini öngördü.  Aksoy tüketici enflasyonunda 1 puana yakın artış olacağını belirterek “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın enflasyona 35 baz puan kadar etkisi olacak. Ama tek etki ödenen faturalardan gelmiyor, maliyetler üzerinden de dolaylı etkisi oluyor. Üretim tarafında yapılan fiyat artışları da %14 civarında. ÜFE zaten %20’nin üzerindeydi. Bunun dışında konuşulan başka fiyat artışları da var, örneğin sütün litre fiyatına zam geldi, bu da Ağustos enflasyonuna 10 baz puan civarında etkide bulunacak.  Yani topladığımız zaman tüketici enflasyonunda 1 puana yakın artış olacak” dedi.

 

Etiketler: zam, enflasyon
Okunma Sayısı: 726
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı