"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eyvah, ailemiz tehlikede

Faruk ÇAKIR
15 Ocak 2019, Salı
Başta çocuklar ve gençlik olmak üzere ailemizin ciddi tehdit ve tehlikeler altında olduğu noktasında bir ittifak vardır.

Gerek siyasetçiler ve gerekse eğitimciler bu husustaki tesbitlerini dile getiriyorlar. Fakat ne hikmetse  en büyük tehdit ve tehlike olan televizyon ve sosyal medya yayınlar noktasında tedbir mahiyetinde adımları  atılmıyor.

Gençlik ve aile konulu televizyon dizilerindeki hayat ve ahlak anlayışının Türkiye’deki aileleri temsil etmediği  belli. Buna rağmen bu diziler doludizgin yayınlanma imkânı buluyor. Bu dizilere karşı milleti ikâz edenler var ama onlar yetkisiz... Yetkili oldukları halde iş yapmak yerine şikâyet edenler de var elbette. Bu dizilerin  millete verdiği zararı ölçebilen de yok maalesef.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, ailenin karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekip şöyle demiş:  “Güçlü bir aile yapımız var diye övünüyoruz ama son zamanlarda Batı’dan gelen bireyselci felsefenin ürünleri diziler ve filmler yoluyla bizim de dünyamıza tesir ediyor. Evlenme yaşı yukarı çekiliyor, boşanmalar artıyor.

Ailenin bizde de kaygı verici noktalara gelmeye başladığını bilmeli, hem aileye hem de çocuklarımıza sahip  çıkmalıyız. O yüzden gençlerimizi ve gençliğimizi önemsiyoruz.” (AA, 13 Ocak 2019)

Allah’a şükürler olsun ki güçlü bir aile yapımız var ama bu demek değil ki tuzaklara düşmeyiz. Hem ‘sağlam  aile yapımız’ı borçlu olduğumuz temelleri görmek durumundayız. Müstehcenlik gibi tehlikelere karşı  koyabilen, fertlerini inançlı ve ahlaklı bir şekilde yetiştirebilenler ancak ‘sağlam aile yapısı’na salip olabilir. Bu değerlerden uzaklaşıldığı ölçüde sağlamlık geride kalır ve Allah muhafaza aileye kurulan tuzaklara düşmüş  oluruz. Son yıllarda aileyi muhafaza eden ‘perde ve kale’lerin bir bir yıkılmaya çalışıldığı görülüyor. Televizyon  ve gazetelerdeki yayınları başka nasıl izah edebiliriz? 

“Aile yapımız sağlamdır” kanaati doğru olmakla birlikte tehlikeden uzak olduğumuz düşünülmesin. Türkiye  bir zamanlar “gıda ithal etmeyen ülke” olmakla da övünürdü. Bunun devamı için gerekli olan şartlar yerine  getirilmediği için artık et başta olmak üzere her türlü gıda maddesini ithal eder duruma geldik. Şimdi de  aileyi muhafaza etmenin şartlarını yerine getiremezsek benzer bir neticeyle karşı karşıya kalabiliriz. 

Müftü Yılmaz şunları da söylemiş: “Genç nüfusuna değer veren ülkelerin gelecekleri her zaman parlaktır ve  ayakları üzerinde durma şansları yüksektir. Neslimizin manevi değerlerimizle bezenmesi geleceğimizin  teminatıdır. Anne babanın devamı evlatları, milletlerin devamı genç nesilleridir. Son yüzyılda Batı  dünyasında pozitivizmin ürettiği bireyselci felsefe evlenmenin ve nüfusun azalması sonucunu getirdi. O  yüzden nesillerimize sahip çıkmamız, aileyi korumamız, aileyi korurken çocuklarımızın da milli ve manevi  değerlerimizle donanmasını sağlamamız olmazsa olmazımızdır.”      

Ailenin ve dolayısı ile toplumun tehdit ve tehlike altında olduğu gösteren en büyük delillerden biri de  boşanma sayısındaki artıştır. Tabii ki boşanma bir neticedir ve öncesinden tedbir alınması gereke bir meseledir. Meseleye boşananları kanayacak noktadan bakamayız. Trafik kazalarını önlemek, kaza yapanları azarlamakla mümkün olur mu? Önemli olan kaza olmasın diye, çok erkenden gerekli olan tedbirleri alabilmektir. Eğer bir aileyi koruyacak şekilde tedbirleri alır ve çocuklarımızı da manevi değerlerle donatılmış  şekilde yetiştirebilirsek Allah’ın izniyle sırtımız yere gelmez. Bu yapmak yerine boş övünmelerle zamanımızı  heba edersek Allah muhafaza çok daha üzücü tablolarla karşılaşabiliriz.

Ailenin korunması için her türlü maddi ve manevi tedbiri almaya çalışalım ve tabii ki duayı da unutmayalım...

Okunma Sayısı: 1677
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı