"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kriz masası

Faruk ÇAKIR
09 Eylül 2016, Cuma
Mülkün temelinin adalet olduğunu hatırlatıp “Her adımda âdil olunsun. Kimseye haksızlık yapılmasın.

Suçsuz insanlar mağdur edilmesin” dedikçe bu çağrılardan rahatsızlık duyup itiraz ve itham edenler de oldu. Onlara göre atılan adımlarda, yapılan işlerde hata ve yanlış olma ihtimali yoktu.

Neyse ki “Hata yapılıyor, masumlar da mağdur oluyor” diyenler çoğaldı ve nihayetinde Türkiye’yi idare edenler de bu hadiseyi kabul etti ve çözüm için ‘kriz masası’ kurulmasını kararlaştırdılar. Ancak öyle bir hâl var ki, Türkiye’yi idare edenler bile “hata yapılmış olabilir, düzeltelim, düzelteceğiz” dedikleri halde kraldan fazla kralcılar yine de hata yapılmadığını savunuyor. 

Başbakan, Ankara’da düzenlenen vâliler toplantısında konuşurken bilmânâ/özetle şöyle demiş: Kamu içinde ciddî sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, yaş ve kurunun bir arada yandığı şeklinde şikâyetler geliyor. İntikam duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj karar veren herkesedir. Bizim sizlerin adaletinize güvenmekten başka şansımız yok. Kılı kırk yaracaksınız. 

Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tesbitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. (www.milliyet.com.tr)

‘Kriz masası’nın mağduriyetlere son verip veremeyeceği ayrı bir konu. Önemli olan ‘hata’ yapıldığının görülmesidir. Zaten yanlışların sonsuza kadar devam etmesi mümkün değil. Ne kadar kısa sürede hatadan dönülürse o kadar isabetli olunur.

1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile mağdur olanların mağduriyeti yetersiz de olsa kısmen dile getirilirken, aynı tarihli Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan 673 sayılı KHK ile mağdur olanların itiraz sesini kamuoyu pek duymadı. 673 sayılı KHK’nın 4’üncü maddesine göre yurt dışında eğitimine devam eden Öğretim Üyesi yetiştirme Programı (ÖYP) mensupları mağdur olmuş durumda. Netice olarak bu program çerçevesinde eğitimini yurt dışında devam ettiren ve şimdi KHK ile ‘atılan’lar maddî mânâda da mağdur olmaktadırlar. Bilemiyorum, belki abartı vardır, ama bu madde sebebiyle mağdur olduğunu ifade eden bir ‘öğrenci’ “Benim için ceza+faiz hariç 500-600.000 lirayı bulan bir bedelden bahsediyorum. Yurt dışında derece alsak bile Türkiye’de denklik verilmeyeceği, hiçbir akademide görev verilmeyeceği ilgili KHK’da belirtilmiştir. Bir gecede hem hayallerimiz çalındı, (...) Ben bu borcu nasıl öderim? Kefillerim devlete güvendi, senetlere imza attılar, şimdi onlara karşı da hiçbir suçum olmadığı halde mahcub duruma düştüm. Bu insanlar da bir maaşa bakan insanlar; şimdi ben bu insanlara ne diyeyim?” demiş. (t24.com.tr, erişim: 8 Eylül 2016)

İfade edilen rakamın yarı miktarı bile büyük bir mağduriyeti göstermez mi?

Elbette mağdurlar sadece bunlar değil. Başkalarının da başka zamanlarda mağdur ettiği insanlar vardır. Hadiseye prensip olarak bakalım ve kim olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın haksızlığa itiraz edelim ve adaletin tecellisi için gayret gösterelim. 

Okunma Sayısı: 7719
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mahmut

    13.10.2016 20:47:40

    6 yaşındaki kızımın dışı çekilecek fakat Keçiören tepe başı dış Hastanesindeki 5 aydır tek dış anastezi ile cekilemiyeceğini söyledi iki dişin çürük olmasını gerekiyor dediler çocuğum 5 ayda 4 defa antibiyotik kullandı Dr. Füsun hanımın ve hastanenin bu kararını değiştirmesi ve maduriyemizin giderilmesini arz ederim ayrıca 184 iki kez şikaatte bulundum çözüm bulamadim

  • Imtihan Dünyası

    9.9.2016 16:25:31

    Düzeltmeler için 17 /25 den sonra şartı aranıyor. Peki sendika neden bu tarihten sonra kapatılmadi ? Sendika suç ise açık olmasında sorumlu olan herkes yargılansın! Lütfen bu uygulama bi son bulsun.

  • Fatıma

    9.9.2016 12:54:56

    Allah sizden razi olsun insanlara yapılan haksızlıkları mağduriyetlere duyarlı olan nadir insanlardansınız. Hakikaten kraldan çok kralcılık yapan insanlar var bu insanları özellikle yazarları duyarlı ve vicdanlı olmaya davet ediyorum büyük bir çoğunluğu konumunu kaybetmemek için vicdanını bir kenara bırakıyor ve çığlıklara,feryatlarla sessiz kalıyor. Haksızlık karşısında susan şeytandır. diyor efendimiz ama maalesef mütedeyyin olduğunu savunan insanlar haksızlığa göz yummak şöyle dursun. Onu savunuyor yazık ki ne yazık onlara

  • CESUR ADAM

    9.9.2016 09:57:44

    Aziz kardeşim şunu önce belirteyim.Siz hiç zurnadan NEY sesi çıktığını duydunuzmu.Şimdiye kadar nice haksızlıklar yapıldı.İşlerine geliyorsa,rant ve oy varsa işlerine göre düzeltme yaparlar.Prof olsa bunlar nolcak diyen zihniyete BOYNUKALINLAR LAZIM ki şehir eşkiyalığı yapıp yurt dışında seyahatlerle başkalarının başarılarından nemalanması sağlanır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı