"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balinayı doyuran zerreler (2)

Feyzullah ERGÜN
10 Temmuz 2017, Pazartesi
Şafî-i Hakiki’nin (cc) mu’cizevî şifa hazinelerinde, harika bir şekilde depolanan ve insanların da imdadına gönderilen krill’lerin, hayata olan değerli destekleri yapılan araştırmalarla, her geçen gün daha çok anlaşılmaktadır.

Dünyanın hâlâ saflığını kaybetmemiş Antarktika sularında yaşayan, Omega-3 asitleri ve antioksidanlarca çok zengin bir deniz kabuklu canlısı olan krill’ler (E. Superba), ağır metaller ve kirlilikten, hiçbir canlının olmadığı kadar uzaktadırlar. 

Krill’lerden elde edilen yağ, fosfor yüklü formda, omega-3 kaynağıdır. Bu sebeple % 98 biyolojik fayda sağlanmaktadır. Krill yağına kırmızı rengini veren, çok kuvvetli bir antioksidan olan ASTAKSANTİN’dir. Bu antioksidan, krill yağını fıtrî bir şekilde ısı ve diğer etkiler sonucunda bozulmaktan korumaktadır. Balık yağından da 48 kat daha güçlü antioksidandır. Krill yağına kırmızı rengini veren Astaksantin, insanların keşfetmiş olduğu dünyadaki en güçlü ve güvenilir antioksidan madde olarak kabul edilmektedir. E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6000 kat, Koenzim Q 10’den 800 kat, Beta Karoten’den 10 kat daha güçlü olduğu ispatlanmıştır. Göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup, derinlere nüfuz edebilen bir antioksidandır. Kan-beyin bariyerini aşabildiğinden, beyin hücrelerimizi koruyucudur. Astaksantin, kanser hücrelerini önlemeye yardımcıdır. Astaksantin, dünyadaki en güçlü anti-inflamatuar (iltihap engelleyici) besinlerden biridir.

Krill yağından sağlanan faydaları sıralayacak olursak, öncelikle kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde, ihtiva ettiği omega-3 oldukça faydalı etkiler göstermektedir. Krill yağı, ayrıca kandaki kolesterol değerini de kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL seviyelerini azaltmakta ve iyi kolesterol olarak adlandırılan HDL seviyesini de arttırmaktadır. Krill yağında bulunan fosfolipit’ler Romatoid Artrit (romatizmal eklem iltihabı) için alternatif bir gıda desteğidir. Çocukluk ve ergenlik döneminde kullanılan krill yağı, düzgün beslenme ve hayat tarzı faktörleri, ileride meydana gelebilecek OSTEOPOROZ (kemik erimesi) riskini azaltmaktadır. Bunlar direkt olarak dokuya ulaşarak, kemik ve eklem rahatsızlıklarında belirtileri azaltmakta ve ciddî anlamda hastalıkları hafifletmektedir. Krill yağı aynı zamanda ATEROSKLEROZ (damar sertliği) durumuna da olumlu destek vermektedir. Krill yağında bulunan omega-3 yağı beyin gelişimine etki ederek, beyin dokusu için gerekli ve faydalı bir kaynaktır. Hafızayı güçlendirmek ve yaşlılıkla ilerleme durumundaki Demans hastalığını (ihtiyarlık bunaması) önleyebilmek için, krill yağı fayda sağlamaktadır. ADHD (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) rahatsızlığı olan çocuk ve yetişkinlerin kanındaki omega-3 seviyesi oldukça düşüktür. Krill yağı ile alınan omega-3 takviyesi, ADHD hastalığında ilâç ve terapi kadar etkilidir. Astaksantin, beyin ve sinir sistemini koruyucu etki göstermekte, ayrıca vücudun her noktasında iç organlar ve deride de olumlu antioksidan etki göstermektedir.

 “Şubat 2011 international Journal of Medical Sciences dergisinde yayınlanan bir makalede: Astaksantin’in insanlar üzerindeki etkileri alanında yapılan çalışmalar sınırlı olmakla birlikte, yapılan araştırmalara göre güneş hasarlarına karşı koruma, kas fonksiyonu ve bu türden Parkinson, Alzheimer gibi nörodejeneratif (sinir sisteminde tahribat yapan) hastalıkların önlenmesi üzerinde olumlu etkileri de dahil olmak üzere, kuvvetli bir antioksidan olduğu belirtilmiştir. Krill yağındaki omega-3, C-reaktif protein (CRP) seviyelerini düşürerek, iltihaplanmaları önleyen etkiler göstermektedir. ‘American College of Nutrition’ dergisinde yayınlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre, krill yağının kalbe zarar veren, iltihapları azalttığı tesbit edilmiştir. Günde 300 mg. Krill yağı alan grubun, CRP seviyelerinin 7 gün sonra % 19.3, 14 gün sonra % 29.7 azaldığı gözlenmiştir. Krill yağının iltihaplanma ve romatizmal belirtilere olumlu etkileri olduğu tesbit edilmiştir. Kalp-damar hastalığı, romatoid artrit ve osteo artrit (kemik eklem iltihabı) gibi teşhisleri konmuş, 90 hastaya düzenli olarak verilen krill yağının sonrasında, ağrılarda % 28.9, sertlikte % 20.3, hareket ve faaliyet bozulmalarında % 22.8 azalma olduğu tesbit edilmiştir.” 4 

Krill yağındaki Astaksantin, göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup, retina’nın içine nüfuz edebilen birkaç antioksidandan biridir. Makula dejenerasyonu (görmeyi sağlayan sinirlerin ve sarı noktanın harabiyeti), katarakt, kistoid makula ödemi, Diyabetik retinopati, Glokom gibi farklı göz hastalıklarına karşı koruyucu etkiler göstermektedir. Ünlü anti-aging uzmanı Dr. Nicholas Perricone, kırışıklık ve yaşlılık lekelerini azaltmak için astaksantin ihtiva eden krill yağının kullanımını tavsiye etmektedir. 

Krill yağının insan sağlığı açısından faydalarını özetleyecek olursak:

Güçlü antioksidandır, yaşlanmayı ciddî şekilde yavaşlatır.

Kalp sağlığını koruyucudur.

Eklemlerdeki iltihap ve ağrılarını azaltır, eklem kireçlenmesini önler. Eklemlerdeki sıvı kaybını azaltır. Kıkırdak oluşmasına yardımcı olur.

Beyin fonksiyonlarını geliştirip, dikkati arttırır.

LDL ve HDL kolesterolleri düzene sokar.

Bağışıklık sistemini geliştirir.

Ruh sağlığını iyileştirir.

Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı koruyucu olarak kullanılır.

Kan şekerini dengeler.

Karaciğer enzimlerini düzenler.

Hiper aktivite ve dikkat eksikliğini azaltır.

Hanımların muayyen dönemdeki ağrılarını azaltır.

Cilt sağlığına faydalıdır. Cildin pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlar.

Anti-aging özelliklidir.

Diyet uygulamalarında destekleyici bir gıda takviyesidir.  

Hasta, aciz ve muhtaç kullarına şifa hazinelerinden, kriller gibi küçük mahlûkatıyla değerli desteklerle yardım ihsan eden Zât-ı Zülcelâl (cc) Hazretleri’ne krill ve planktonlar adedince hamd ve senalar ediyoruz.

SAĞLICAKLA KALIN      

Okunma Sayısı: 2849
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı