"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir ikrâm-ı ilâhi: Karabaş Otu (2)

Feyzullah ERGÜN
02 Mart 2015, Pazartesi
Geçen yazımızın konusu olan Karabaş Otu’nun faydalarını ve nasıl kullanılacağını açıklayalım:

Faydaları ve kullanım şekli:

  1) Kılcal damarları açar, damar tıkanıklığını giderir.

  2) Vücuttaki toksinleri, zararlı maddeleri temizler. İlk bahar ve son baharda birer kür kullanılması faydalıdır.

  3) Sinirsel baş ağrılarını rahatlatır, zindelik verir.

  4) Migren ağrılarına Karabaş balı kullanılır, kalb ve beyin damarlarını açar.1

  5) İdrar yolları enfeksiyonları ve basit yaralarda antimikrobik etkilidir.

  6) Uykusuzluk ve yüksek tansiyon gibi şikâyetlerde çok fayda sağlar.2

  7) Damar sertliğine faydalı, kalbe ve sinirlere kuvvet verir.

  8) Mide ve barsak spazmlarında (sancılarında) faydalıdır.

  9) Balgam söktürücüdür..

10) Ekzama yaralarını iyileştirici etkisi vardır.3

11) El ve baş titremelerini önler. Yaşlılara macun yapılıp yedirildiğinde ferahlatır ve

gençleştirir.

12) Makat hastalıklarına şifalıdır.

13) 15 bardak suya bir demet Karabaş Otu konup, 20 dakika kaynatılır. 1-2 ay yemek arası ya da öncesinde birer çay bardağı içildiğinde kanseri durdurur. Balla da yense olur.4

14) Hafızayı güçlendirir, Alshaimer’i önler. Her evde bulundurulması ve ailece severek, faydalarına inanarak içilmesi çok fayda sağlar.

Kolay hazırlanabilecek bir karışımı da belirtelim: 500 gram hakikî bal veya keçiboynuzu pekmezi küçük bir tencereye konur. İçine 100 gram Karabaş Otu çiçekli kısmı karıştırılır. O tencere de içinde su bulunan daha büyük bir tencerenin içine konduktan sonra, buharda pişirip reçel kıvamına gelince, ateşten indirilip soğuduktan sonra cam kavanoza konur. Sabah-akşam bir tatlı kaşığı yenir. Diyabet hastaları bu şekliyle kullanmamalıdır.

Şifanın sebeplerden değil, Şafi-i Hakikî olan Müsebbibül Esbab’tan, Rahman-ür Rahim’ den (cc) geldiği inancının şuuruyla SAĞLICAKLA KALIN...

Dipnotlar:

1- Ali İhsan Tola. İhsan Atasoy shf: 109 Nesil Yayınları 2012, s. 214–215.
2- Şifalı Bitkiler. Dr. Adil Asımgil, Shf : 147 Timaş Yayınları 2009.
3- Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler. Prof. Dr. Ahmet Maranki. Shf: 147 Mozaik Yayın.
4- Büyük Şifalı Bitkiler. Ramazan Yıldız Shf: 275 Huzur Yayınevi.

Okunma Sayısı: 10692
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı