"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şifa habbecikleri - 3

Feyzullah ERGÜN
04 Haziran 2015, Perşembe
Muhterem okuyucularım, umarım çörekotu ile alakalı yazımızın ilk iki bölümünde aktardığımız bilgilerden çörek otunun sağlığımıza yansıttığı şifa konusunda bir fikir sahibi olduk inşallah.

Çörekotu, sadece semptomları tezahür eden rahatsızlıkları tedavi edici değil, özellikle insanı tehdit eden birçok potansiyel rahatsızlığı önleyici özellikte yaratılmış bir bitkidir.

Çörekotu kullanımında dikkat edeceğimiz en önemli husus: “Çörekotu’nu Çörekotu tohumu olarak satın alınız. Kesinlikle öğütülmüş çörekotu almayınız. Çünkü Çörek otunun içeriğinde bulunan uçucu yağlar ve diğer değerli mineraller eğer öğütme işlemi uzun sürer ve bekleme söz konusu olursa niteliğini yitirebilir. Çörekotu öğütülmeden yenirse sindirilemez, öğütülerek veya çiğnenerek yenmesi gerekir.” 1

Sağlıklı olsanız da bağışıklık sisteminizi ve bütün organizmanızı güçlendirmek için, birkaç hafta boyunca düzenli olarak çörekotu yağını tavsiye edilmiş dozda kullanmak faydalıdır. Sık sık hastalanıp grip olan ve devamlı yorgunluk çeken kimse savunma sistemini mutlaka çörekotu ile güçlendirmelidir. Saman nezlesi, astım ve soğuk algınlığında tedaviye yardımcıdır. Sivilceler, egzama, sedef hastalığı ve çeşitli deri mantarlarında etkilidir. Mide- bağırsak rahatsızlıkları, şişkinlik, bağırsak krampları, mide gazları, hazımsızlık ve hemoroitte (basur) faydalıdır. Romatizma, kısırlık, hanımların özel günlerindeki ağrılar ve uyku bozukluklarında denenmiş ve faydaları görülmüştür.

Her derde layık devayı ihsan eden Hâkim-i Rahim olan Zat-ı Zülcelâl, milimetrik mahzenlere depoladığı yüzden ziyade madde ile İsm-i Âlim-Hâkim ve Şafi’ye ayine olan çörekotu ile alakalı yazımızı bir anekdotla bitireceğiz: “Bizim can dostlarımızdan S. Üniversitesi profesörlerinden bir doktor kardeşimiz M. Y. Bize dedi ki ‘Ben ve aile efradım sabah evden çıkarken çıkış kapısının kenarına bir çay tabağı içine koyduğumuz çörekotundan bir parmak banar ve ağzımıza koyup gideriz. Akşam eve dönüşte yine aynısını yapar içeri gireriz. Hep Fahr-ı Kâinat’ı (A.S.M.) düşünerek yaptık Allah’a şükürler olsun evimize hastalık girmedi.’2

Madem tavsiye kalplerin, ruhların ve nefislerin tabibinden (A.S.M.) geliyor; O’na ittiba etmek, tahattur etmek Sünnet-i Seniyyeye (Velev ki küçük bir meselede bile olsa) ittiba sevabıyla nurlanıp hem de bedenen ve ruhen Şafi-i Hakiki’nin (C.C.) bu hazinesinden istifadeye vesile olacaktır. Mutfaklarımızda çörekotuna ve yağına yer ayıralım.

SAĞLICAKLA KALIN. 

Dipnotlar:

1) http://www.dogalvadi.com/corek-otu/corek-otu-nasil-kullanilir.html
2) Şifa Yaprakları. Halil Uslu. Shf. 136 Kardelen Yayınları 2013

Okunma Sayısı: 1859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı