"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1884'teki hacıların etkileyici fotoğrafları

06 Eylül 2016, Salı 09:51
1884 yılında hacca gitmek üzere uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkan hacıların fotoğraflarını sizler için derledik.

Günümüzde havayoluyla Mekke'ye ulaşım sağlanıyor ve rahat bir şekilde yolculuk gerçekleştirilebiliyor. Peki, hiç düşündünüz mü, acaba önceden hacca nasıl gidiliyordu?

Modern ulaşım sistemlerinin olmadığı dönemlerde hac farizasını yerine getirmek çok daha zordu. Hacı adayları haftalar veya aylar süren yolculuğun ardından Mekke'ye varabiliyorlardı.

Hollanda'nın Cidde Başkonsolosu Snouck Hurgronje tarafından çekilen bu etkileyici fotoğraflarda 10 farklı ülkeden hacı adayları görülüyor. Giydikleri kıyafetlere bakarak bu kişilerin hangi ülkelerin vatandaşı olduğu pekala anlaşılabilir. Ancak hac ibadetini yerine getirirken hepsi tek tip ihrama girdiğinden bunu ayırt edebilmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla Kabe'de genci, yaşlısı, zengini, fakiri çok güzel bir eşitlik manzarası oluşturuyor.

Bu fotoğraflar çekildiğinde Osmanlı'da Halifelik makamı halen vardı ve hacılar pasaport ve vize olmadan sorunsuz bir şekilde Kabe'ye ulaşabiliyordu. Ayrıca bu eserler Katar'daki İslami Sanatlar Müzesi'nde de saklanıyor. 

Basra, Irak

Bağdat, Irak

Açe, Endonezya

Sumatra, Endonezya

Bahreyn

Zanzibar

Fas

Hindistan

Buhara, Özbekistan

Mekke

Malezya

Haber: Mücahit Çakır / İstanbul

Haber Merkezi

Etiketler: mücahit çakır
Okunma Sayısı: 5046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı