"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

10 eve daha ateş düştü!

27 Eylül 2016, Salı 13:31
Mardin ve Şırnak'ta şehit olan 10 asker törenle memleketlerine uğurlandı.

ŞIRNAK ŞEHİTLERİ TÖRENLE UĞURLANDI

ŞIRNAK'ta yol kontrolünü sağlayan askeri time dün düzenlenen saldırıda ve ardından çıkan çatışmada şehit olan 6 asker için, bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in katıldığı uğurlama töreni düzenlendi. Törenrden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında 6 şehit asker için yapılan uğurlama törenine, dün saldırıdan sonra Şırnak'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve askeri erkan katıldı. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunmasından, şehitler için birlik adına bir subay konuştu. Daha sonra yapılan dualarla birlikte şehit uğurlama töreni sona erdi.

Törenin ardından şehitler Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in cenazesi (22) Afyonkarahisar'a, Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Alda'nın (23) cenazesi Kayseri'ye, Süleyman Güneri'nin (23) cenazesi Aydın'a, Tolga Özdinç'in (26) cenazesi Adana'ya, Hüseyin Tosun'un (24) cenazesi İstanbul'a, Jandarma Uzman Onbaşı Burak Perçin'in (22) cenazesi ise Samsun'a uğurlandı.

MARDİN ŞEHİTLERİ TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıyı askerleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 3 asker için Mardin'de, 1 asker için de Diyarbakır'da uğurlama töreni yapıldı. Törenden sonra askerlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Mardin Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, Vali Mustafa Yaman, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Albay Zahmet Zafer İzcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinliler katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin katafalka konulması ile başlayan törende daha sonra şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehitlerin silah arkadaşları adına konuşan Yüzbaşı Kemal Çetinkol, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Teröristler, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Tören, Müftü Dursun Ali Coşkun'un yaptığı duadan sonra şehitler için silah arkadaşları ve halktan alınan helallik istemesiyle sona erdi.

Uğurlama töreninin ardından Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaşı'nın cenazesi Çorum'a, Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız'ın cenazesi Osmaniye'ye ve Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın cenazesi Konya'ya gönderildi.

1 ŞEHİT İÇİN DE DİYARBAKIR'DA TÖREN YAPILDI

Derik İlçesi'ndeki terör saldırısında ağır yaralanan, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Alparslan için de Diyarbakır'da uğurlama töreni düzenlendi. 

7. Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askerler katıldı. Diyarbakır'daki törende birlik adına konuşan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu konuşmasına şöyle devam etti:

"Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından şehit Uzman Çavuş Alparslan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ne gönderildi.

DHA

Etiketler: şırnak, şehit, mardin
Okunma Sayısı: 1643
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı