"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

10. Risale-i Nur Kongresi bugün başlıyor

28 Mart 2015, Cumartesi
Geleneksel hale gelen Risale-i Nur Kongresi’nin 10.’su bugün yapılacak olan masa çalışmalarıyla başlıyor. Kongre, yarın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek panel ile sona erecek.

28 Mart Cumartesi günü İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek masa çalışmalarıyla başlayacak olan Kongre, 29 Mart Pazar günü saat 14.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan panel ile son bulacak.

28 Mart Cumartesi günü İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek ve “Bir Tecdid Hareketi Olarak Risale-i Nur” başlığı altında düzenlenen masa çalışmalarına, ülkemizin farklı üniversitelerinden yaklaşık 70 akademisyen, araştırmacı ve yazar katılacak.

Kongre’nin ikinci ayağı olan 29 Mart Pazar günü düzenlenecek panelde ise, Prof. Dr. Ali Bakkal, Prof. Dr. Ahmet Battal, Doç. Dr. Furkan Aydıner ve Yazar Mustafa Akyol konuşmacı olarak yer alacak. 

Said Nursî’nin fikirleri anlaşılmayı beklemektedir

“Tecdid kavramı ve bu kavramın işaret ettiği Risale-i Nur, bu imkânları içinde barındıran özelliklere sahip olması nedeniyle, yeniden, bir çok yönüyle incelenmeyi beklemektedir” denilen Risale-i Nur Enstitüsü açıklamasında 10. Risale-i Nur Kongresi’ninin ana başlığı “Bir Tecdid Hareketi Olarak Risale-i Nur” olarak belirlendi belirtilerek masa çalışmalarının da bu yönde yapılacağının bilgisi verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “İnsanlığın insanlık vasfına uygun bir hayat tarzına kavuşabilmesi, insanî değerlerin kıymet kazanması ve dünya barışına katkı sağlayacak adımların atılması, Asr-ı Saadet ikliminin kan ve gözyaşıyla yoğrulan coğrafyalara ulaştırılabilmesi için Bediüzzaman Said Nursî’nin Kur’ânî kavramlar çerçevesinde temellendirdiği değerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Said Nursî’nin fikirleri; İslâm toplumlarının yaşadığı buhranları aşabilmesi, ülkemizin toplumsal çatışmalara varan problemlerini çözebilmesi, adaletsizlik, dışlayıcılık, terör ve savaşlarla mutsuz olan insanlığın huzura kavuşabilmesi için anlaşılmayı beklemektedir.”

Beş farklı konu tartışılacak

Bugün İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek olan masa çalışmalarında şu başlıklar ele alınacak: 

1. Masa: “Risale-i Nur’da din-siyaset-devlet telâkkileri”

2. Masa: “Risale-i Nur’da tebliğ metodları ve eğitim”

3. Masa: “Risale-i Nur’un varlık algısı, insan ve toplum”

4. Masa: “Risale-i Nur’da Batı ve İttihad-ı İslâm telâkkisi”

5. Masa: “Risale-i Nur’da iman-ahlâk ve ibadet”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1589
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer

    28.3.2015 14:21:55

    bugünkü masa calışmalarına isteyen katılabiliyor mu acaba?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı