"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 Eylül’de neyle suçlandığınızı bilirdiniz

31 Ekim 2016, Pazartesi
OHAL kapsamında hukukun çiğnendiğini belirten yazar Ahmet Altan ve kardeşi akademisyen Mehmet Altan’ın avukatı Ergin Cinmen, “Yazıların, sözlerin örgüt üyeliği olarak değerlendirilmesini ilk kez görüyorum. Ne 12 Eylül’de, ne 12 Mart’ta böyle bir şey yapılmadı” dedi.

15 Temmuz’dan  bir gün önce katıldıkları televizyon programında ‘Darbe girişimine psikolojik altyapı hazırladıkları’ gerekçesiyle tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Altan ve kardeşi akademisyen Mehmet Altan’ın avukatı Ergin Cinmen, “Mehmet ve Ahmet Altan’ın tutuklanma nedeni ifade özgürlüklerini kullanmaları” dedi. Cinmen, “Altan’lar şu anda tutuklu değiller, tutuluyorlar” şeklinde konuştu.

En sorunlu dönemlerde avukatlık yaptım

Olağanüstü Hal (OHAL) ilânından sonra hukuki durumu ‘12 Eylül’den de vahim’ olarak niteleyen Ergin Cinmen, “12 Eylül’de, soruşturma aşaması savunmaya olabildiğince açıktı. Neyle suçlandığınızı bilirdiniz” dedi. Çok daha vahim, çok daha karanlık. 12 Eylül’de, soruşturma aşaması savunmaya olabildiğince açıktı.

Neyle suçlandığınızı bilirdiniz. Şu anda hangi kanıtlarla suçlandığınızı bilmiyorsunuz. Müvekkilinizle oturduğunuzda bir kameraya çekiliyorsunuz, hem görüntü hem ses çekiliyor. Bir de cezaevi görevlisi yanınızda oturuyor. Sizi dinliyor. Savunmayla ilgili not alış verişi diye bir şey söz konusu değil. Eğer bir not almışsanız, nota el konuluyor. Soruşturmanın savcısına gönderiliyor” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet’te yer alan haberde en sorunlu dönemlerde avukatlık yaptığını belirten Cinmen, “Bugünkü gibi savunmayı yok saymak, savunmaya bu derece saldırıda bulunmak ilk kez oluyor. Yazıların, sözlerin örgüt üyeliği olarak değerlendirilmesini ilk kez görüyorum. Ne 12 Eylül’de, ne 12 Mart’ta böyle bir şey yapılmadı” dedi.

Etiketler: 15 temmuz, 12 eylül, ohal
Okunma Sayısı: 3130
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı