"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 Eylül ruhu kırmızı kitapla devam ediyor

13 Mayıs 2015, Çarşamba 09:10
Erdoğan’ın “MGK’da i̇llegal terör örgütü olarak tanımlanan Paralel Yapı, kırmızı kitaba ki̇taba gi̇rdi̇kten sonra yargı merci̇leri̇ni̇n bakışı da deği̇şecek. Tutuklamalar sürecek” sözleri̇, “Yargı da mı kırmızı ki̇taba göre i̇şleyecek?” sorusunu gündeme taşıdı.

Yeni anayasa yerine gizli anayasa

İktidara geldiği 2002’den bu yana defalarca verdiği sözlere rağmen 12 Eylül darbe anayasasının yerine yeni, demokratik ve sivil bir anayasayı ikame edemeyen AKP iktidarı ve Erdoğan, tam tersine, daha önce eleştirdiği gizli anayasayı esas alan hukuk dışı icraatlara hız veriyor.

Hiç kimse yargıyı yönlendiremez

Erdoğan’ın hukuk normları içinde yeri olmayan Kırmızı Kitabı yargının işleyişinde de belirleyici bir referans olarak göstermesi ve yargıya müdahale anlamına gelen sözleri, “Hiçbir merci yargıya emir veremez, telkin ve tavsiyede bulunamaz” ilkesinin açık ihlâli olarak görülüyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1022
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı