"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

13 günlük aradan sonra yeniden mesai

27 Mayıs 2015, Çarşamba 09:44
Türkiye’nin otomotiv devi Renault’ta işçilerin 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi sona erdi. Sabah 08.00 mesaisine giren işçiler üretimi yeniden başlattı.

15 Mayıs gecesi başlayan eylem, işçilerin kendi aralarında bölünmeleri üzerine sona erdi. Fabrika yönetimi ile işçiler arasında önceki iki gün yoğunlaşan görüşmelerden sonuç çıkmamıştı. Fabrika yönetiminin, bin lira avans, 480 lira banka promosyonu ve yıl sonu 600 lira para verme teklifi, saat ücretlerinde bir ay içinde iyileştirme sözünü işçiler kabul etmemişti. 

Bunun üzerine günlerdir fabrika içinde eylem yapan işçiler, dışarı çıkarak eylemi dışarıdaki arkadaşları ile birlikte sürdüreceklerini açıklamıştı. Gece ise işçiler arasında içeri girip girmeme konusunda tartışma yaşandı. Eylemi sonlandırıp sonlandırmama konusunda sandık kurularak seçim yapılmak istendi. Ancak oy kullanma işlemi tartışmalar üzerine yarım kaldı. Yaşanan bölünme üzerine işçiler sabah saatlerinde eylemi tamamen sonlandırdı. 

Sabah 08.00-16-00 vardiyası fabrikaya girerek günler sonra Renault’ta üretimi başlattı. Diğer vardiyaların da iş başı yapacağı öğrenildi. 

Bu arada, işçilerin sözcüsü konumundaki Metal İşçileri Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “An itibariyle Reno’da işçiler işbaşı yapmak üzere içeri girdi.” şeklinde açıklama yaptı.

Renault'un ardından üretimi durdurma eylemi yapılan TOFAŞ, Coşkunöz, Mako ve Ototrim fabrikalarında anlaşma sağlanmış, işçiler daha önce işbaşı yapılmıştı.

Okunma Sayısı: 1498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı