"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

138 gündür kayıptı, şimdi gözaltında

19 Nisan 2018, Perşembe 00:30
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilân edilen Olağanüstü Hal ile (OHAL) hak ihlâllerinde ciddî artışlar yaşanmış, işkence iddiaları da uluslar arası raporlara girmişti.

OHAL ile 90’lı yıllarda görülen adam kaçırma vak’aları da görülmeye başlandı. Bugüne kadar 11 kişinin kaçırıldığı iddia ediliyor. 138 gün önce Ankara Yenimahalle’de siyah renkli bir transporter araçla Gülen Hareketi üyesi olduğu iddia edilen Ümit Horzum kaçırılmıştı. Horzum’un eşi Aynur Horzum, sosyal medya hesabından günlerce eşinin durumunu duyurmaya çalıştı. Aynur Horzum dün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise eşi Ümit Horzum’un bulunduğunu duyurdu.

Ailesi ve avukatıyla henüz görüştürülmedi

Yayınladığı mesajda eşinin bulunduğu haberinin Emniyet Müdürlüğü tarafından iletildiğini ve ‘yarın gelin’ denildiğini belirten Aynur Horzum, avukat ile birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne gitti, fakat eşiyle görüştürülmedi. Aynur Horzum, “Dün gece emniyetten arayıp yarın gelin dediler, ama bugün avukat ile gittik görüştürmediler. Buruk bir sevinç içindeyiz. 130 küsur gündür kayıp olan eşim bulundu ailesinden biriyle ya da hukuki hakkı olan avukatı ile nasıl görüştürülmez anlamıyorum. Aylardır yüzünü görmediğimiz eşim Ümit bey’in durumu sağlığı nasıl çok merak ediyorum. Ayrıca eşimin bulunmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ve cesareti ile bugüne kadar mücadele edebildim ve bundan sonra da mücadele edeceğim” dedi. Aynur Horzum, eşini kaçıran kişilerin Ümit Horzum’u Ümitköy civarında bir yere bıraktığını ve sonrasında polisi arayarak polise bulunduğu yeri ihbar ettiğini duyurdu. Horzum, faillerin de bulunmasını istiyor: “138 gündür kayıp olan eşim daha önceki uygulamalar gibi, Ümitköy civarında bırakılmış, polise ihbar edilerek, hakkındaki soruşturma nedeniyle gözaltı yapılmış. Eşim aleyhinde, hukukî süreçlere saygım var. Ama, yetkililere sesleniyorum, eşimi kaçıran ve 138 gündür alıkoyan failleri de bulun.” 

İstanbul – Yeni Asya 

Okunma Sayısı: 8023
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Fatih

    19.4.2018 05:04:00

    O bu şu hepsi bir yana, bu haberi yapmanız bile büyük bir erdem ve cesaret. Allah razı olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı