"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

14 yıllık iktidar, 10 şehirde 27 bombalı saldırı, 456 ölüm, tek istifa yok!

30 Haziran 2016, Perşembe 10:23
Türkiye, Haziran 2015'ten bu yana üst üste gelen terör saldırıları ile sarsılıyor.

14 yıllık AKP iktidarında bugüne kadar 10 farklı şehirde 27 bombalı saldırı gerçekleşti. Bu saldırılarda 456 kişi ölürken 2500'ün üzerinde vatandaş da yaralandı. Ancak güvenlik zafiyeti eleştirileri ile tepkilerin odağında olan hükümet yöneticilerinden ve istihbarat yetkililerinden tek bir kişi bile istifa etmedi.

T24'ten Ali Aslangül'ün haberine göre bu ölümlerin 290'ı son 1 yılda meydana gelen 15 saldırıda gerçekleşti. Çoğu canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırılarda, IŞİD ve PKK aktör olarak sahneye çıkıyordu.

15 Kasım 2003 tarihinde İstanbul'da Neva Şalom Sinagog'unu hedef alan saldırıyla başlayan terör eylemlerine son olarak 28 Haziran 2016'da Yeşilköy Havalimanı'nda üç canlı bombanın gerçekleştirdiği intihar saldırısı eklendi. Bu saldırılar arasında 10 Ekim 2015'te 103 kişinin can verdiği Ankara katliamı, Türkiye tarihinin en kanlı terör eylemi olarak tarihe not düştü.

İşte infografik ile yıl yıl AKP'nin 14 yıllık iktidarında gerçekleşen bombalı saldırıların bilançosu:

 

Okunma Sayısı: 2198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    30.6.2016 16:38:59

    tek istida değil,tek onurlu adam yok...bırak onuru adam yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı