"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15-18 yaş arasındaki çocukları dağa çıkaran kişiler yakalandı

26 Şubat 2015, Perşembe 14:07
Diyarbakır Valiliği, yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocukları PKK'ya katılmaları için dağa götüren 8 kişinin yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır, Kütahya ve Giresun illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda ayrıca 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca şarjörü, 1.900 gr. kubar esrar ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, operasyonun İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Çınar ilçesinde yaşları 15 ile 18 arasında değişen kız ve erkek çocuklarının terör örgütüne katılmalarını sağlayan suç örgütüne yönelik başlatılan çalışmada 10 şüphelinin örgütlü olarak mağdurları alıkoyduğu ve terör örgütüne götürdüğü tespit edilmiştir. 12 Şubat 2015 günü 1 şüpheli yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, diğer şüphelilerin yakalanması maksadıyla Diyarbakır, Kütahya ve Giresun illerinde 26 Şubat 2015 tarihinde saat 05.00’ten itibaren eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. Örgütlü suç kapsamında takibi yapılan olay ve ele geçirilen suç unsurlarıyla ilgili 7 şüpheli (5’i erkek, 2’si bayan) yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmış, şüphelilerin ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak 3 ilde 11 adreste yapılan arama faaliyetinde; 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet 7.65 mm. tabanca şarjörü, 1.900 gr. kubar esrar,örgütsel doküman (bez afiş, defter vb.) ele geçirilmiştir."

Okunma Sayısı: 905
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı