"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''15 Temmuz'' açıklamaları nedeniyle CHP'li Akaydın hakkında suç duyurusu

07 Ağustos 2017, Pazartesi 14:22
15 Temmuz Derneği, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında toplanan 15 Temmuz Derneği üyeleri ve 15 Temmuz gazileri, ellerinde çeşitli dövizler taşıdı.

15 Temmuz Derneği Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akaydın hakkında, "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." ifadeleri dolayısıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Adli makamlardan bu asil milletin hukukunu korumasını, TBMM'de ise milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istediklerini vurgulayan Şebik, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin hukukunu korumak için suç duyurusunda bulunuyoruz.'' diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini sundu.

Dilekçede, ''Şüpheli Milletvekili Mustafa Akaydın'ın gerçekleştirdiği basın toplantısında 15 Temmuz ruhuna ve destanına dair küçümseyici, aşağılayıcı, tahkir edici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve devletimizin tüm kurumlarını, Türk Silahlı Kuvvetlerini itham edici, suçlu gösteren gerçeğe aykırı sözleri ile TCK.’nın 216, 271 ve 301. maddelerinde belirtilen suçları işlemiş olduğundan ilgili maddelerde belirtilen cezanın üst sınırından cezalandırılması gerekmektedir. Tüm bu sebeplerle, şüpheli hakkında TCK’nun ilgili maddeleri doğrultusunda soruşturmasının yürütülmesini ve kamu davası açılmasını savcılık makamından talep ederiz." ifadeleri yer aldı.  

AA

Okunma Sayısı: 1805
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı