"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz Kurtköy Havalimanı davasında cezalar belli oldu

27 Kasım 2017, Pazartesi 15:14
15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Kurtköy Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, tüm sanıkların anayasayı ihlal suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki salonda, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 28 sanığın "Anayasayı ihlal" suçunu düzenleyen TCK'nın 309. maddesindeki "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini de talep eden savcı, ayrıca sanıklara TCK'nın 311. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", TCK'nın 312. maddesindeki "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ile "terör örgütüne üye olmak" suçlarından ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini istedi.

Duruşma, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

AA

Okunma Sayısı: 2532
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı