"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

16 Nisan’dan sonra 74 şehit

22 Haziran 2017, Perşembe 17:59
Bitlis’in Tatvan İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu 1 asker yaralandı.

Çıkan çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici’nin acı haberi, memleketi Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki baba evini yasa boğdu.

Eşinin 7 aylık hamile olduğu belirtilen şehidin, doğum iznine gelmeyi planladığı bildirildi. 2 yıllık uzman çavuş olan Talat Bildirici’nin şehit olduğu haberini askeri yetkililer, Kozan’ın Çamdere Mahallesi’nde oturan babası 56 yaşındaki Ali ve annesi 50 yaşındaki Müzeyyen Bildirici’ye ulaştırıldı. Sinir krizi geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti. Son olarak babası Ali Bildirici’nin telefonda konuşup Ramazan Bayramı’nda Kozan’a gelip gelmeyeceğini sorduğu şehidin, “Baba işlerimiz çok yoğun,  bayrama gelemeyeceğim. Zaten Temmuz -Ağustos aylarında doğum iznine geliriz” dediği öğrenildi.

***

Tatvan’da PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe’nin ise Samsun’daki baba ocağında yas var. Şehit Şilepe’nin Vezirköprü ilçesi Çersiyen Karabük Mahallesi’nde yaşayan anne Hatice ve baba Nevres Şilepe’ye acı haber verildi. Haberin duyulması üzerine komşuları ve yakınları da gelerek aileye başsağlığı diledi. Evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Bekar olan şehit Şilepe’nin yedi kardeşi bulunduğu öğrenildi.

 

 

Etiketler: şehit, şehit haberi
Okunma Sayısı: 1678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı