"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17/25 kriteri de çıkmaza giriyor

08 Ağustos 2017, Salı 00:20
AKP’nin yaptığı toplantıdan bilgiler aktaran Abdülkadir Selvi, suç tarihi olarak hükümetin ısrarla dikkat çektiği 17/25 tarihi üzerinde de uzlaşılamadığını ve sonuç olarak takdirin, yargılamaları yapan mahkemelere bırakılması görüşünün ağırlık kazandığını yazdı.

Darbe girişimi sonrasında hız verilen operasyonlarla yüz binlerce kişi tutuklanırken hükümet suç tarihi olarak hangi tarihin milad olacağı konusunda henüz anlaşabilmiş değil. Konuyla ilgili hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi dünkü köşesinde, “Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle toplantıda, “FETÖ ile mücadelede asıl isimlerin değil de sıradan insanların üzerine gidildiği yönünde şikâyetler var, dikkate alın” dedi. Erdoğan’ın bu uyarısı üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hukukçu milletvekilleriyle bir araya geldi. Milletvekilleri, FETÖ’yle mücadelede hangi tarihin esas alınacağı ve hangi kriterlerin geçerli olacağı üzerinde durdu. 17-25 Aralık esas alınsın diyenler oldu, FETÖ’nün devlet için öncelikli tehdit olarak kabul edildiği 26 Şubat 2014 MGK’sının milat olarak kabul edilmesini önerenler çıktı. Sonuç olarak takdirin, yargılamaları yapan mahkemelere bırakılması görüşü ağırlık kazandı” şeklinde ifadeler kullandı. 

Dış ilişkiler araştırılsın

Selvi yazısının ‘Erdoğan’ın ikinci talimatı’ başlıklı bölümde ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ’yle mücadele konusunda AK Parti’ye yeni bir talimatı daha oldu. Erdoğan, FETÖ’nün dış ilişkilerinin araştırılması ve dış bağlantılarının ortaya çıkarılmasını içeren bir raporun hazırlanmasını istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam’ın temel esasları ışığında FETÖ’yle ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Geç kalmış ama önemli bir çalışmaydı” diye yazdı.  

Etiketler: abdülkadir selvi
Okunma Sayısı: 11091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cuma

    8.8.2017 15:07:07

    mahşer kesinlikle var,oranın hakimi Adili Mutlak Allah.Korkun ey zalimler

  • HÜSEYİN İLHAN

    8.8.2017 09:23:05

    MİLAT AKP nin iktidarının başı olmalıdır.'NE İSTEDİLERSE VERDİM,diye ifşaat ve itirfat bulunanın yargılanmadığı zaman asla ADİL-DÜRÜST VE HUKUKA BAĞLI olunmadığı gerçeği daima söylenecek ve hakikat olarak tarihe geçecektir.Zaten şu yaşanılanların kayıtları anın tarihçileri tarafından kayıtlara geçmiştir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı