"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17 Aralık paraları faiziyle iade edilecek

22 Aralık 2014, Pazartesi 18:52
17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında işadamı Reza Zarrab ile birlikte tutuklanan Abdullah Happani’nin iş yerinden ele geçirilen paraların, yarın faiziyle birlikte iade edileceği belirtildi.

Happani’ye yaklaşık 55 bin lira faiz ödeneceği kaydedildi. Paranın yanı sıra Habbani'ye ait 2 kilo külçe altının da geri verileceği öğrenildi. 

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de işadamı Reza Zarrab, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında delil bulamadığı gerekçesiyle takipsizlik vermişti. Takipsizliğe itirazların da reddedilmesinin ardından el konulan paralar iade edilecek. 

Zarrab’a yakınlığı ile bilinen Abdullah Happani’nin şirketinden ele geçirilen paraları yarın iade edileceği belirtildi. Habbani'nin avukatları savcılığa başvurarak 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolar ve 2 kilo külçe altının iadesini talep etti. Savcılık, yasa gereği değer kaybetmemesi için söz konusu paraları bir devlet bankasına yatırmıştı. Bir yıl içinde Happani’nin iş yerinden ele geçirilen paralara yaklaşık 55 bin lira faiz geldiği kaydedildi. 2 kg külçe altın ise adliyenin alt katında bulunan adli emanet odasında tutuluyor. Happani’ni yarın İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek bankadaki paralarını da alabilmek için gerekli imzaları atacağı ve talimat yazısını alacağı ifade edildi. Adli emanetteki altınların da Happani’ye elden teslim edileceği kaydedildi. 

Etiketler: yolsuzluk, para, operasyon
Okunma Sayısı: 1302
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    23.12.2014 11:48:03

    Sayın Kanat; Orada dikkatini çekerse kutuları polislerin getirdiği söyleniyordu. Paraların vakıfa gönderileceği söyleniyordu...

  • erol kanat

    22.12.2014 19:27:01

    hani calmamislardi? polisler koymuslardi! Allah, kuran ve peygamber deyip de calmak muslumanligin neresinde var, soylermisiniz!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı