"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

170 ülkedeyiz

03 Temmuz 2018, Salı
Ajans Press, dünya üzerinde Türklerin yaşadığı yerleri konu alan araştırmayı inceledi. 2018 yılı da dâhil olmak üzere dünya üzerindeki 170 ülkede Türk vatandaşlarının yaşadığı anlaşılırken, sayılarının 6 milyonun üzerinde olduğu saptandı.

2018 yılı da dâhil olmak üzere dünya üzerindeki 170 ülkede Türk vatandaşlarının yaşadığı anlaşılırken, sayılarının 6 milyonun üzerinde olduğu saptandı. Ajans Press, dünya üzerinde Türklerin yaşadığı yerleri konu alan araştırmayı inceledi. Dışişleri Bakanlığı verilerinin yanı sıra Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) ve Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) derlenen bilgilere göre, 193 ülkenin 170’inde Türk vatandaşların yaşadığı tespit edildi.

Rakam olarak incelendiğinde 6 milyonun üzerinde olan vatandaş sayısının 5 milyonunun Avrupa ülkelerinde yaşadığı tespit edildi. Bunun yanı sıra, Türk vatandaşlarının çoğunlukla Kuzey Amerika, Asya, Orta Doğu ve Avustralya’da bulundukları anlaşıldı. Elde edilen veriler neticesinde Türk vatandaşlarının en çok yaşadığı bölge Avrupa olarak belirlenirken, en kalabalık Türk nüfusunun Almanya’da bulunduğu tespit edildi. 1 milyon 629 bin 480 Türk vatandaşının yaşadığı ülkede, 544 bin 382 Türk kökenli işçinin çalıştığı saptandı.

Haber: Yusuf İpek - İstanbul 

 

Haber Merkezi

Etiketler: vatandaş, Türkiye, Avrupa
Okunma Sayısı: 1109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı