"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

172 bin 644 yabancı mülk sahibi var

13 Ocak 2019, Pazar 17:04
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, soru önergesine verdiği cevapta, ülkemizde 172 bin 644 yabancı uyruklu kişi ve 4 bin 119 yabancı sermayeli şirketin taşınmaz mülk edindiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ülkemizde taşınmaz mülk edinen yabancı uyruklularla ilgili soru önergesine yanıt verdi. Pekcan, ülkemizde 172 bin 644 yabancı uyruklu kişi ve 4 bin 119 yabancı sermayeli şirketin taşınmaz mülk edindiğini açıkladı. Önergeyi cevaplayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  satış vb. yollar ile edinmiş oldukları arsa, tarla, bağ, bahçe vb ana taşınmazların toplam parsel adedinin 14 bin 005 ve toplam ana taşınmaz hisseye isabet eden yüzölçümü 15.553.992 metrekare olduğunu açıkladı. Gürer konuyla ilgili olarak, “6 Eylül 2016 Tarihinde dönemin  Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı verileri yazılı soru önergeme verdiği cevapta, 03.05.2012  tarihinden itibaren  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı edinim izni kapsamında; 24 yabancı ülkeden 89  yabancı uyruklu kişinin, 19 ilde  1830 dekar  tarım arazisi  edindiğini açıklamıştı.   Bu durumda  önemli bir değişim söz konusu” dedi.

1 yılda 33 bin 657 kişi taşınmaz edindi

Konut ve dükkân gibi bağımsız bölümlerin toplam parsel adedinin 68.766 ve bağımsız bölüm hisseye isabet eden yüz ölçümünün 13.131.445 metrekare olduğunu ifade eden Pekcan, “Ülkemizde taşınmaz edinen yabancı sermayeli şirket sayısı 4.119, toplam hisseye isabet eden yüzölçümü 216.564.727 metrekaredir” açıklamasında bulundu. Ticaret Bakanı Pekcan, “Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi kayıtlarına göre, 2018 yılında Ülkemizden satış vb. gibi yollar ile ana taşınmaz (arsa, tarla, bağ, bahçe vb.) ve bağımsız bölüm (konut, dükkân vb.) edinen toplam kişi sayısı 33.657’dir” dedi. Ülkemizdeki anonim (anonim şirketler için  sadece kurucu ortaklık tescil edilmektedir) ve limitet  şirketlerinde yabancı uyruklu 68.953 gerçek kişi,5.266 tüzel kişi ortak bulunmaktadır.

Yabancıların mülk sayısı artıyor

Son yıllarda yapılan düzenlemeler ile yabancı uyruklu kişilerin ülkemizde mülk edinmesinin özendirildiğini belirteren Ömer Fethi Gürer, konuya ilgili yaptığı açıklamasında, “Tapu Kadastro verilerine  göre ülke genelinde  629.585 adet yabancı mülk sayısının varlığı ifade edilmektedir.  İngilizler, Almanlar ve Yunanlar başta olmak üzere, Yeni Zelanda’dan Kenya’ya, El Salvador’dan Ruanda’ya kadar farklı ülkelerden ülkemize mülk edinmeye gelenler vardır. Ve rakam her yıl artarak devam etmektedir” dedi. 

 Ankara - Ahmet Terzi 

Haber Merkezi

Etiketler: sermaye, yatırım, Türkiye
Okunma Sayısı: 1372
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı