"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

18 yaşından küçük çocuklara 3 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası verildi

11 Mart 2016, Cuma 13:56
Van'da bir okul ile mağazayı molotofkokteyli atarak ateşe verdikleri gerekçesiyle yargılanan 18 yaşından küçük 7 sanığa 3 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası verildi.

Kentte, 19 Ocak 2011'de Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu ile 7 Şubat 2011'de Cevdetpaşa Mahallesi'ndeki bir mağazaya molotofkokteyli atarak ateşe verdikleri iddiasıyla "suça sürüklenen çocuk" sıfatıyla haklarında dava açılan 18 yaşından küçük 7 tutuklu sanığın yargılandığı davanın karar duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sunan cumhuriyet savcısı, sanıkların, gerçekleştirdikleri eylemlerle atılı suçları işledikleri ve bu nedenle ilgili sevk maddelerince cezalandırılmalarını talep etti. 

Sanık avukatları ise dosyada somut delil bulunmadığını ileri sürerek, müvekkillerinin beraatini istedi. 

Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, 7 sanığı yaşlarından dolayı indirim maddeleri uygulayarak "terör örgütü üyesi olma", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma", "kamu malına zarar verme" ve "mala zarar verme" suçlarından 3 yıl ile 13 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında ayrıca "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etme", "molotofkokteyli ile kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak" suçlarından da "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verdi. 

İddianameden

İddianamede, 16 Eylül 2010'da terör örgütü PKK/KCK'nın çağrısı üzerine farklı tarihlerde kentte eylemler yapıldığı belirtilmişti.

Sanıkların da söz konusu eylemlere katıldıklarının tespit edildiği kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verilmişti:

"Zanlıların, 15 Şubat'taki eylemlerle ilgili halkı galeyana getirmek, korku vermek amacıyla çeşitli duvar yazıları ile başlayan eylemlerin içeriği dikkate alındığında duvar yazılarında 'PKK', 'Apocu Gençlik' ifadelerinin bulunduğu, örgütün internet sitelerinde kullandığı belirttiği yazıları kullanmıştır. Zanlıların bu eylemlerle, terör örgütüne üye oldukları ve eylemleri terör örgütü adına gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır."

AA

Okunma Sayısı: 1738
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı