"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

19 milyon 900 bin vatandaş e-Devlet'i kullanıyor

19 Aralık 2014, Cuma 10:41
18 Aralık 2008'de hizmete açılan e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı kullanıcı sayısı, 7. yılda 19 milyon 900 bini aştı.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Aralık 2008'de hizmete açılan e-Devlet Kapısı'nın, 7. yılına girdiği belirtildi.

Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde Türksat tarafından işletilen e-Devlet Kapısı'nın, 22 hizmetle başlayan yolculuğunda bugün 20 milyona yakın kayıtlı kullanıcı, 149 kamu kurumuna ait 1065 entegre elektronik hizmetle her geçen gün büyümeye devam ettiği anlatılan açıklamada, Türkiye'nin bilgi toplumuna geçiş sürecinin önemli araçlarından biri olan e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı kullanıcıların sayısının 19 milyon 900 bini aştığı, KKTC başta olmak üzere çeşitli ülkelerde de yaklaşık 40 bin kayıtlı kullanıcı bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, 19 milyon 779 bin 929 kullanıcının şifre, 24 bin 890 kullanıcının mobil imza, 99 bin 930 kullanıcının elektronik imza, 251 kullanıcının da e-kimlikle giriş yaptığı e-Devlet Kapısı'nda 20 milyonuncu kullanıcıya sürpriz hediyeler verilmesinin planlandığı bildirildi. 

Şifre yenilemek artık ücretsiz

e-Devlet Kapısı'na giriş yapan kullanıcıların, cep telefonlarını numaralarını sisteme kaydetmeleri halinde, SMS'le bildirilen talimatları izleyerek şifrelerini artık ücretsiz yenileyebildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"e-Devlet Kapısı'na aylık ortalama 9 milyon kullanıcı giriş yaparken, e-Devlet Kapısı'nda kullanıcılar tarafından aylık 40 milyon sorgulama yapılıyor. En çok kullanılan hizmetler arasında adli sicil kaydı sorgulama, askerlik durum belgesi sorgulama, öğrenci belgesi sorgulama, araç sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, 4A hizmet dökümü, tapu bilgileri sorgulama ve vergi borcu sorgulama gibi hizmetler bulunuyor.

e-Devlet Kapısı'na mobil cihazlarla giriş yapan kullanıcılara mobil e-Devlet uygulaması üzerinden 47 ayrı kamu hizmeti sunulurken, önümüzdeki dönemde mobil cihazlarla erişilebilen hizmet sayısının ve  mobil e-Devlet uygulaması kullanıcı sayısının artırılması ve genç nüfus hedeflenmektedir."

Etiketler: e-devlet
Okunma Sayısı: 1091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı