"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2 bin 847 hakim ve savcı ihraç edildi

24 Ağustos 2016, Çarşamba 15:16
HSYK Genel Kurulu, Gülen hareketine yönelik soruşturma kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

Savcı Ferhat Sarıkaya ve Eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur açığa alındı.

İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son fıkrasına göre alındı. Kanun'un 69. maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.

KRİTİK İSİMLER AÇIĞA ALINDI

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, savcı Ferhat Sarıkaya'nın açığa alındığını belirtti.

Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ifade veren ve itiraflarda bulunan Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında HSYK soruşturma başlatmıştı.

Açığa alınanlar arasında eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, Mustafa Bilgili, Eski Ankara 2. İcra Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz, eski HSYK üyesi Ahmet Kaya, Mustafa Başer, Metin Özçelik, Teoman Gökçe de bulunuyor.

Darbe girişimi sonrası ilk etapta 3 binden fazla hakim ve savcı ihraç edilmişti.

AA

Etiketler: hsyk, hakim, savcı, ihraç
Okunma Sayısı: 2898
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Aziz

    24.8.2016 22:49:27

    Bu insanları mahkeme dahi yapmadan ihrac edenler Şerefli'mi oluyor?sizleri âdil olan Yaratana havale ediyoruz.

  • kenan

    24.8.2016 15:26:30

    Savaş devam ederken içerde de temizliğe devam.Zaten hiçkimsenin ilgisi yoktu şimdi hepten olmayacak savaş habarlerinden.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı