"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2 polisi şehit eden 3 PKK'lıya ağırlaştırılmış müebbet istendi

26 Mayıs 2016, Perşembe 15:30
ADana'da ekip otosuna silahlı saldırı düzenleyerek 2 polisi şehit eden 3 PKK'lı hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi'nde görevli polis memurları İsa Doğan, Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı bir soruşturma kapsamında rapor almak için 28 Eylül 2015'te özel bir hastaneye gitti. Polis memurları raporu aldıktan sonra İsa Doğan'ın kullandığı polis aracına binerek dönüş için harekete geçti. Hastane otoparkından çıkan polis memurlarının aracına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı şehit olurken İsa Doğan yara almadan kurtuldu. 

Meslektaşlarını şehit eden teröristleri yakalamak için çalışma yapan polis saldırıyı düzenleyen şüphelilerin kimliğini belirledi. Polis, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarla PKK'lı teröristler Bedri Kavak, Vedat Bayram ve Serhat Güzel'i yakaladı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. 19 sayfadan oluşan iddianamede saldırıdan kurtulan İsa Doğan'ın kendilerine ateş edenin Vedat Bayram olduğunu net ve kesin olarak teşhis ettiği bilgisine yer verildi. Savcı, saldırıda Bedri Kavak'ın gözcülük yaptığını Serhat Güzel ve Vedat Bayram'ın tanınmamak için başlarına kask taktığını motosikletle yolun karşısına geldikten sonra Vedat Bayram'ın kalaşnikof tüfek ile polis memurlarının üzerine rastgele 10-15 el ateş açtığını belirtti. Ayrıca Serhat Güzel'in örgüt içerisinde Şahin kod adıyla, Vedat Bayram'ın Velat kod adıyla örgüt içinde faaliyetlerde bulunduğu, arkadaşları Bedri Kavak ile birlikte PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinin emir ve talimatı ile devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak için eylem yapmaya karar verdiklerinin anlaşıldığı vurgulandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcı; Vedat Bayram, Bedri Kavak ve Serhat Güzel hakkında kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Mala zarar verme', 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' ve '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından 48'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA

Etiketler: adana, pkk, şehit
Okunma Sayısı: 1434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı