"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2008’de böyle demişti

13 Şubat 2017, Pazartesi 11:40
Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği göreviyle tekrar gündeme gelen Yiğit Bulut, bu konuyla ilgili yapılan eleştirilerinde merkezinde.

 Eleştirdiği birçok konunun aksine davranış sergileyen Bulut’un bu hızlı dönüşü akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Varlık Fonu A.Ş.’nin yönetim kurulunda bulunan Yiğit Bulut’un zaman içerisindeki değişimi şaşılacak bir boyuta ulaştı. 27 Mart 2008 tarihli Vatan Gazetesi’ndeki köşesinde, “Erdoğan’ın ‘siyasi çizgisi’ ile benim hayat görüşüm arasında bir paralellik dahi olması söz konusu olamaz. Dünyayı algılama ve davranış dinamiklerimiz farklı” diyen Yiğit Bulut yıllardır dolgun bir maaşla Erdoğan’ın danışmanlığını yaparken, uzmanlar yeni görevinden alacağı maaşının bile ticarî sır olarak kamuoyuyla paylaşılmayacağını söylüyor.

Tehlike çok, ama çok büyük!

AKP’nin ülke içerisinde adeta benden olan ve benden olmayan mantığıyla farklı düşüncelere sahip tüm kesimleri tasfiye etme ihtimalinden de söz eden Bulut, okuyucularına uyarıda bulunuyor. Bulut’un 14 Şubat 2008’de Vatan Gazetesi’ndeki Erdoğan’ı eleştirdiği o yazısının son bölümü şöyle; “Sizlere Hitler Almanya’sı döneminde yazılmış bir pasajdan alıntı aktarmak istiyorum; “… ilk önce müzisyenler için geldiler, müzisyen değildim, ses çıkarmadım. Sonra öğretmenler için geldiler, onlardan değildim, sesimi kıstım. Sonra politikacılar için geldiler, onlardan da değildim, yine görmedim, duymadım. Sonra Yahudiler için geldiler, zaten Yahudi değildim, hiç ilgilenmedim… En son benim için geldiler ama ses çıkaracak kimse kalmamıştı…” Gidişatımız aynıdır. Bugün “oh Başbakan basına çattı, başbakan gibi düşünmesem bile, bu sefer iyi oldu” demeyin… Sizin için geldiklerinde “ses çıkaracak” kimse kalmayabilir… Tehlike çok, ama çok büyük!” 

Allah yardımcımız olsun

Ayrıca Bulut, Vatan Gazetesi’ndeki yazısında, “Bugün geldiğimiz nokta; “Artık Türkiye’de ‘merkez bir iktidar olma’ yolunda ilerleyen değil, ‘gizli gündemini’ dayatan bir yapı var. Bundan sonra yaşanacaklara dair ‘hâlâ risk ne olur’ diyenlere sadece şunu söyleyebilirim; Allah yardımcımız olsun!” ifadelerini kullanıyor.

 

Etiketler: yiğit bulut
Okunma Sayısı: 6794
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    14.2.2017 09:10:39

    Zamanında çok iyi hatırlıyorum erdoğanın arkasından demediğini bırakmazdı şimdi duruma bakınca yazık yani ne diyelim.

  • yavuz

    13.2.2017 17:45:10

    Türk basınında askerin isteği ile baş danışmanlığa getirildiği yazılmıştı yiğit bulutun.tekzip de edilmedi.öyleyse bu haberin sağlıklı olduğuna hükmedebiliriz

  • CESUR ADAM

    13.2.2017 16:22:04

    Kimler kimler böyle deyip deyip mal,makam,mansıba hem dünya hem ahiretlerini ziyan ettiler. ZALİMİ SEVEMEM,ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM GELENİN KEYFİ İÇİN GEÇMİŞE SÖVEMEM diyen şairimiz ne hoş söylemiş.

  • ahmat

    13.2.2017 15:28:40

    güler mısın, ağlar mısın?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı