"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2015-ALES sonbahar sınavı 22 Kasım'da

12 Kasım 2015, Perşembe 15:09
2015 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2015-ALES) sonbahar dönemi sınavı, 22 Kasım günü gerçekleştirilecek.

ÖSYM Başkanlığı saat 09.30’da yapılacak sınava başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 12 Kasım saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek. 

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunluluğu hatırlatıldı. 

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi avukat kimlik belgesi, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunması, pasaportun süresinin geçerli olması uyarısını yapan ÖSYM, üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan (TC kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyeceğine dikkat çekti.

Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir adayın, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacağı; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacağı hatırlatmasında bulunuldu.

Okunma Sayısı: 1916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı