"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2015'e yerin altında 'kazasız bir yıl' dileğiyle girdiler

01 Ocak 2015, Perşembe 09:13
Zonguldaklı maden işçileri, yeni yıla yerin yüzlerce metre altında, ailelerinden uzakta girdi.

Yeraltında, "Kazasız, belasız, nice senelere" yazılı yaş pastayı keserek birbirlerine ikram eden işçiler, Soma ve Ermenek faciasında vefat edenler için de dua etti. 

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkiinde özel bir maden ocağında çalışan işçiler, yeni yıla yerin yüzlerce metre altında ‘merhaba’ dedi. İşçiler ilk olarak evlerinden getirdikleri zeytin, peynir, domates, salatalık, kuru soğan, portakal ve ekmekten oluşan yiyecekleri, tahtadan kurdukları sofraya dizdi. Yeni yılın yaklaşmasıyla mesaiye ara veren madenciler, hazırlanan sofraya oturdu. Geriye sayım yaparak yeni yıla giren işçiler saatin 00.00'ı göstermesiyle birlikte birbirlerine sarılarak Allah'tan kazasız belasız bir iş hayatı ve yeni yıl diledi. 

"Kazasız Belasız Nice Senelere" yazılı yaş pastayı kesen işçiler, birbirlerine ikram etti. Daha sonra hep bir ağızdan türkü okuyan işçiler, hem eğlendi hem de efkârlandı. Yeni yılın kazasız belasız geçmesi dileğinde bulunan 25 yıllık maden şefi 3 çocuk babası Metin Çiftçi(48), “Allah tüm madencilere 2015 yılını kazasız belasız geçirmesini nasip etsin!” diye dua etti. 

2014 yılında madenciliğin en kara tablosunun yaşandığını hatırlatan işçiler, tedbirli çalışmanın önemine değindi. 1 çocuk babası Fuat Taş(27), "Yeni yılın ilk önce aileme hayırlar getirmesini diliyorum. Onlardan uzak olduğumuz için içimiz biraz buruk. Dışarıda çalışanlar yılbaşını yaşayabilir ama biz ekmeğimizin peşinde olduğumuz için ailemizin yanında olamadık. Şeflerimiz bize pasta getirmiş. Allah onlardan razı olsun. Yeni yıl herkese, mutluluk ve huzur getirsin." dedi.

13 yıllık maden işçisi ve 2 çocuk babası Emin Durmaz, Soma ve Ermenek'teki işçileri anarken duygulandı. Durmaz, "Buradan 2015 Türkiye'ye hayırlı olsun diyorum. Nice yıllara. Yeraltında çalışıyoruz. Soma, Konya Ermenek'te ölenleri de rahmetle anıyorum. Onlar da keşke aileleriyle birlikte olsaydılar. İçimiz buruk, acımız büyük." şeklinde konuştu. 

Vural Nalbant(28) isimli işçi ise şunları söyledi: "Yılbaşı saatinin içeride geçiriyoruz. O yüzden içimiz buruk ama ne de olsa ekmeğimiz ve çoluk çocuğumuz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tek dileğimiz kazasız belasız yılımızı geçirmek istiyoruz." 

Okunma Sayısı: 1156
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı