"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2015'te dünya başkentlerinde kirli bir savaş yaşayacağız

23 Kasım 2014, Pazar 20:16
Prof. Dr. Hikmet Özdemir, "2015 yılında yalnız dünya başkentlerinde değil bu ülkenin şehirlerinde, üniversitelerinde ve mekânlarında da büyük paralarla desteklenen ve tek merkezden yönetilen kirli bir savaşı hep birlikte yaşayacağız." dedi. Özdemir, tarihin ihtiyatsızlar için merhametsiz olduğunu vurguladı.

'Yeni Nizamiye Platformu' tarafından yayın hayatına atılan 'yeninizamiye.com' haber ve analiz sitesinin tanıtım toplantısı Ankara Altındağ ofisinde yapıldı. Programa eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş'ın yanı sıra platform üyeleri de katıldı. 

Haber sitesinin tanıtımı ile birlikte programda Nizamiye Platformu tarafından 'Ankara Kale Toplantıları'nın da ilki düzenlendi. 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanlığını yapan Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda 'Tarih ihtiyatsızlar için merhametsiz' başlıklı bir sunum yaptı. 

Konuşmasının başlığı olarak 'Tarih ihtiyatsızlar için merhametsizdir' cümlesini bilinçli seçtiğini ifade eden Özdemir, bu 'acımasız hüküm cümlesinin' ünlü şarkiyatçı Leone Caetani’nin İslam Tarihi adlı eserinde yer aldığını anlattı. Türk milletinin son bin yıllık tarihinin müstesna mareşali Kemal Atatürk'ün bu eseri incelerken söz konusu cümlenin altını mavi kalemle çizdiğini aktaran Özdemir ayrıca her iki yanına da 'çok mühim' anlamında ikişer tane çarpı işareti eklediğini aktardı. 

Özdemir, 2015 yılına bir ay kala yalnız dünya başkentlerinde değil bu ülkenin şehirlerinde, üniversitelerinde ve mekânlarında da büyük paralarla desteklenen ve tek merkezden yönetilen kirli bir savaşı hep birlikte yaşayacaklarına işaret etti.
Günümüzde bazı ihtilafların çeşitli çevrelerce bazı milletlere karşı sürdürülen kirli savaşların cephaneliği işlevi gördüğüne dikkat çeken Özdemir, "Eskiden tank, top, uçak, füze gibi silahlarla donanmış ordularla yapılan harpler milletleri alt etmek için kullanılırken bugün insanlık kitle iletişim araçlarıyla, sinema, tiyatro, edebiyat gibi masum dostların sağladığı algılarla kendilerinden ve tarihlerinden nefret eden ve sadece itaat eden topluluklara dönüştürülmektedir." dedi. 

Tarih üzerinden sahneye konulan bu tür algı oyunlarında esasen pek çok bireyin tarafsız hale getirilmesi veya ateşli taraftarlara dönüştürülmesinin de mümkün olabildiğini kaydeden Özdemir, seçilmiş bir kitle üzerinde belirlenmiş hedefi olan bu algı operasyonu eğer başarılabilirse sıradakilerin sahnelendiğini dile getirdi.

Okunma Sayısı: 947
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı