"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

22 bin basın kartı başvurusuna ret

08 Mart 2019, Cuma 18:08
Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini cevaplayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son 3 yıl içinde 22 bin 202 basın kartı başvurusunun olumsuz değerlendirildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle muhalif basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilere, hak ettikleri halde sarı basın kartı verilmediği ve hizmet damgalı pasaport başvurularının sonuçsuz kaldığı yönündeki iddiaları, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Gürer’in önergesine cevap veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son 3 yıl içinde farklı basın kartı türlerinden 44 bin 417 başvuru yapıldığını, bu başvurulardan 22 bin 202’sinin başvurularının olumsuz değerlendirildiğini açıkladı. Oktay, basın kartı verilecek kişilerde ve yayın kuruluşlarında aranacak şartların 14 Aralık 2018 tarihli Basın Kartı yönetmeliğinde düzenlendiğini belirterek, “Son üç yıl içinde, farklı basın kartı türlerinden 44 bin 417 başvuru yapılmış, bu başvurulardan 22 bin 202 tanesi Basın Kartı Yönetmeliği çerçevesinde (basın yayın kuruluşu, basın mensubu ve sözleşme bilgilerinin hatalı beyan edilmesi, evrak eksikliği, başvuru türünün yanlış seçilmesi vb. nedenlerle) olumsuz değerlendirilmiştir. Başvuruları olumsuz değerlendirilen basın mensupları yeniden başvuru yapabilmektedir” dedi. 

Gri pasaport verilmemesi şikâyet konusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Hizmet Damgalı Pasaport başvuruları ise “Basın Kartı Sahibi Basın Mensuplarının Hizmet Damgalı Pasaport Başvurularında Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge” kapsamında değerlendirildiğini ifade ederek, “Son üç yılda 2 bin 123 hizmet damgalı pasaport başvurusu yapılmış, 2 bin 31 başvuru olumlu sonuçlanmıştır” diye konuştu. Gürer ise özellikle muhalif basın kuruluşları ve muhalif basın mensuplarına yönelik uygulamalarda BYEGM tarafından verilen basın kartlarının, hak ettikleri halde verilmezken, genel yayın yönetmeni de dahil bazı yazarlara da gri pasaport verilmediği yönünde şikâyetlerin olduğuna dikkat çekti.

HABER: FATİH KARAGÖZ- ANKARA

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1748
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı