"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

24 Haziran “besmele taşı” olacak: 'Yan yana yürüyeceğiz'

04 Mayıs 2018, Cuma 19:30
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Merkez’deki makamında ağırladığı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve heyeti ile görüştü.

Uysal görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “Hür seçimlerin mimarı” Demokrat Parti olarak 24 Haziran seçimlerini, hâkimiyetin yeniden millette tecelli edeceği bir dönüm noktası olarak gördüklerini belirterek “Bu vesile ile inandığımız demokratik değerler, adalete olan inancımız, milletimize karşı sahip olduğumuz sorumluluk ve cumhuriyetin kuru- cu ilkelerine bağlılığımız gereği, 24 Haziran’ın, Türkiye’de en temel sorunlardan başlayarak topyekûn bir demokratik dönüşümün başlangıcı olduğunu düşünüyor, tarihe bir not düşmek kaygısıyla da beyan ediyoruz” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Merkez’deki makamında ağırladığı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve heyeti ile görüştü.

İktidarın, seçim açıklamalarında ikrar ettiği gibi Türkiye’nin yönetilemez hale geldiğini söyleyen Uysal şöyle konuştu: “İktidarın 15 yıllık kayırmaları milletin kaygısı haline gelmiş, atılan yanlış adımlarla ülkemiz siyasal ve toplumsal olarak bir deprem yaşamış ve artçılarla beraber yıkıma uğramaya başlamıştır. İnsanımız umudunu diri tutmalı ve her şeyin bir gün değişebileceğini, değişim için ise 24 Haziran’ın ‘besmele taşı’ olacağını bilmelidir. Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığının, hayırlı olmasını diliyorum.”

Yan yana yürüyeceğiz

“Biz iki kardeş partiyiz” diyen Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü; “İyi Parti’yi kurmadan evvel referandumun hemen sonrasından itibaren herkese açıkça söylediğim bir beyan var o da Demokrat Parti ile yan yana yol yürümek, birlikte yol yürümek ve mümkünse Saadet Partisi ile de bir işbirliği içinde bulunmak. Açıklık, şeffaflık, dürüstlük kazanmak zorunda, yani iyiler kazanmak zorunda. Onun için bu yolda devam ettik” diye konuştu. Akşener şöyle devam etti. “Cumhur ittifakı diye bir kavramı kendileri ortaya koydular, ittifak yasasını kendileri çıkardılar ve sonuç itibariyle yani bu tür ittifakların olmasını kendileri oluşturdular. Onlar ittifakı kurdu ve o gün Türkiye’de CHP’nin, bizim (DP-İyi Parti) ve Saadet Partisi’nin o arkadaşların ne kadar sinirini, asabını bozduğu ortaya çıktı. Onlar kurarken iyi, güzel, biz kurarken yanlış! Öyle bir şey olamaz.”

***

Tıklayınız:

DP’den Akşener için imza kampanyası

Meral Akşener'den ''Demokrat Parti'' açıklaması

DP, 24 Haziran'da Akşener'i destekleyecek

Meral Akşener: DP ile yürümek istiyoruz

Muhalefetin ittifak açıklaması hafta sonuna kaldı

***

Okunma Sayısı: 2473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı