"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

25 kişinin öldüğü faciada 2 gözaltı

07 Mart 2016, Pazartesi 12:52
Aydın'in Didim İlçesi açıklarındaki 10'u çocuk 25 kişinin öldüğü, 15 kişinin ise kurtarıldığı faciada, mültecilere mezar olan teknenin Türk sahibi ile organizatör olduğu ileri sürülen 1 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Polis, 2'si Afgan 3 kişinin daha arandığını bildirdi.

Dün saat 11.55'de, 'Alo 158' ihbar hattını arayan balıkçılar, Mavişehir Mevkisi açıklarında denizde mülteciler olduğunu bildirdi. Bunun üzerine 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 helikopter bölgeye gönderildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Bulamaç Adası'na geçmek isterken, bindikleri teknenin battığı belirlenen mültecilerden 10'u çocuk 11'i kadın toplam 25 kişinin cesedine ulaşıldı. Sağtur Tatil Sitesi önünden denize açıldıkları belirlenen mültecilerden 2'si kadın, 1'i çocuk 15'i ise balıkçıların da yardımıyla sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan mülteciler, Didim Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Bir hamile kadının da aralarında bulunduğu 25 mültecinin cesedi ise getirildikleri Didim Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan Kuşadası ve Söke'den takviye olarak gönderilen cenaze araçlarıyla birlikte kaldırıldıkları Didim Devlet Hastanesi'ndeki ön otopsinin ardından İzmir Adli Kurumu Morgu'na gönderildi. Kurtarılan kaçakların ifadelerinden yola çıkan Sahil Güvenlik ekiplerinin kayıp olduğu ileri sürülen 2 mülteciyi ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Facianın ardından harekete geçen Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mültecilere mezar olan 'Komutan-2' isimli teknenin sahibi K.Ç. ile organizatör olduğu ileri sürülen Y.Y.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili 2'si Afgan uyruklu 3 kişinin daha arandığı bildirildi.

Öte yandan faicanın yaşandığı teknenin çalıntı kaydının olmadığı da öğrenildi.

DHA

Etiketler: aydın, didim, tekne faciası
Okunma Sayısı: 1361
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı