"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

25 üniversitenin öğrencisi olmayan bölümlerinde 240 akademisyen çalışıyor

03 Mayıs 2015, Pazar 13:26
Geçen yıl 25 üniversitede fizik, kimya ve biyoloji bölümleri boş kaldı. Ancak boş kalan bölümlerde tam 240 akademisyen görev alıyor.

Sadece 2 öğrencisi olan matematik sınıfları da var. Nedeni, bu bölümlerden mezun olanların iş bulmada yaşadıkları güçlükler. YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç, mezunlara yeni unvan, burs teşviği gibi çalışmalarla bölümleri cazip hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), temel bilimler bölümlerine (fizik, kimya, biyoloji) tercihlerin azalması ve boş kontenjanların artması nedeniyle bazı bölümlere kontenjan verilmeyeceği açıklaması tartışma başlattı. YÖK Başkanı Saraç, “Temel bilimleri tercih edecek olanlara burs ve yeni istihdam alanları oluşturulması için tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Yeni kontenjan planlaması yapılacak” diyerek bu alanlara gireceklere yeşil ışık yaktı.

Mezuna yeni unvan

Mezunlara yeni unvan verilmesi gibi tedbirler alabileceklerini belirten başkan Saraç, “Bu sayede boş kalan bölümlerle, kontenjan verilmeyen bazı bölümler seneye tekrar öğrenci alabilecek duruma geleceklerdir” dedi. Prof. Saraç, kontenjan verilmeyen program kaldığı takdirde alacakları önlemleri şöyle sıraladı:

“Bu bölümlerin öğretim üyelerinin de, onlarla istişare ile kendi üniversitelerinde, lisansüstü programlarda öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri ve araştırma projelerinde kendilerinden yararlanılması gibi seçenekler gündemde.”

Okunma Sayısı: 2443
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    3.5.2015 21:31:31

    Laf olsun ve seçim vaadleri olarak siyasi menfaat üzerine yapılan,hesap edilmeden açılan bu üniversite ve fakülte,y.okullar hem maddi hemde insan kaynağı hebasıdır.13 yıldır ülkeyi idare ettiğini zannedenlerin tükettikleri ülke kaynakları denizin bittiğinin alametidir.3 dönem meselesinden seçilme hakkı olmayan ARINÇ ın giderayak günah çıkarma misali itiraflarından PARSEL PARSEL SATTI,İSRAFI ÖNLEYEMEDİK ki aslında İSRAFI KATBE KAT ARTTIR dık demeli idi.Yazık bu ülkenin kıt kaynaklarının ve insan kaynağının heba edilmesine.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı