"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

26 kuruluştan ortak çağrı: OHAL kaldırılsın

21 Ekim 2016, Cuma
Türkiye’ye yönelik ifade özgürlüğü ve insan hakları çağrılarına bir yenisi daha eklendi. Aralarında İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün de bulunduğu 26 kuruluş ‘OHAL kaldırılsın’ dedi.

Türkiye’ye yönelik ifade özgürlüğü ve insan hakları çağrılarına bir yenisi daha eklendi. Aralarında Article 19, Uluslararası Af Örgütü, Sınır Tanımayan Gazeteciler, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi, Sansür Endeksi Komitesi, Yazarlar Birliği PEN uluslar arası şubesinin de aralarında bulunduğu 26 kuruluş ‘Türkiye: İnsan haklarını ihlâl eden OHAL kaldırılmalı’ başlıklı bildiriye imza attı. Kuruluşların Britanya, ABD, Almanya, İsveç, Danimarka kolları da bildiriye imzalarıyla katılarak destek verdi. Bildiride Türk hükümetinin darbe girişiminde yaşananları araştırma hakkı ve sorumluluğu bulunduğu, darbe girişimi gibi istisnai durumlarda OHAL ilân edilebileceği belirtilirken insan haklarına uyulmasının gerekliliğine dikkat çekildi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre darbe girişiminden bu yana 34 bin asker, subay, polis memuru, yargıç, savcı, gazeteci, öğretmenin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Muhalifler susturulmasın

Bildiride ayrıca OHAL’in ilk iki buçuk ayında ise 150 medya kuruluşu ve yayınevinin kapatıldığı, en az 99 gazeteci ve yazarın tutuklandığı, 2 bin 300 gazeteci ve medya çalışanının işsiz kaldığı aktarıldı. Türk halkının haber alma özgürlüğünün engellendiği belirtilen bildiride, hükümete insan haklarının ihlâl edilmemesi ve OHAL’in muhaliflerin susturulması amacıyla kullanılmaması çağrısında bulunuldu.

 

Etiketler: ohal, 15 temmuz, darbe
Okunma Sayısı: 2895
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ersan

    21.10.2016 22:40:39

    Mağduriyetlerin bitmesi için sanırım ohalin kalkması iyi yönde etkiler diye düşünüyorum..Dün legal olan bugün nasıl illegal olur..

  • Kenan

    21.10.2016 14:09:31

    Onlar muhaluf ses mi?onlar siyonist abd ingiliz almanin seslerimi?

  • İmdat

    21.10.2016 11:31:47

    Halkımıza etki edecek olan, gittiği caminin İmam'ı, sohbetini dinlediği zatı muhteremi.... gibi kişilerdir. Bir bakalım etrafa... bunlardan hiç ses var mi?...deriiiiiiin bir sessizlik...Vesselam...

  • Serdar celik

    21.10.2016 09:57:17

    Magduriyet yok demek bilmiyorum ama bence gunah olabilir cunku binlerce magdur var

  • Bencillik

    21.10.2016 08:42:36

    Bazı yorumlar var çokça rastlanan (çok şükür ki Yeni Asya takipçileri arasında böyle yorumlar görmedim) OHAL benim hayatımı hic etkilemiyor. Devam etmeli!.. gibi. Çevresinde olan bitene duyarsiz bir halk çürümeye ve yok olmaya mahkumdur. Fiziki olmasa da insani ve manevi uçurumun kenarındadır. Bunca mağduriyeti görmezden gelmek, her kim olursa olsun, vicdansızlıktir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı