"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

27 kişinin öldüğü tekne davasında flaş gelişme

05 Haziran 2015, Cuma 14:10
Sarıyer’de 27 kişinin vefat ettiği tekne faciasıyla ilgili davada mütalaa veren savcı, sanıkların 35 yıl 10 ay hapsini istedi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kerem Senayi Çakan, Doğan Odacıoğlu ve Serkan Uyar getirildi. 

Duruşmada savcı Ümit Zafer Çolak, mütalaasını açıkladı. Sanıkların iradeleri ile ticari amaçlı olarak 7-8 kişilik tekneye 43 kişi bindirdiklerini belirten savcı, bilinçli taksirin oluştuğunu kaydetti. 

Olayda sağ kurtulanlardan Mohammed Sahiam Mohammed Akeem’in ifadesinde, Abdullah Şerbet olarak bildikleri firari sanık Murtaza Haşimi ile anlaşma yaptıklarını, Haşimi’nin Kur’an’a el basarak dürüst ve iyi bir insan olduğunu söylediğini, hatta namaz kılmak için kendilerinden seccade de istediğini anlattığı belirtildi. Mağdurların ifadelerinde sanıkları da teşhis ettiği belirtildi. 

GÖÇMENLER, GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞININ MAĞDURU DEĞİL SUÇUN KONUSU

Mütalaada, “Yargıtay uygulamalarına göre, sosyal olarak suçtan zarar gören durumunda olan göçmenlerin, göçmen kaçakçılığı suçunun yasal mağduru durumunda bulunmayıp suçun konusu oldukları, suçun yasal mağdurunun ise uluslar arası toplum olduğu.” kaydedildi. Bu nedenle bir olayda göçmenlerin sayıca çok olması durumunda zincirleme suç hükümlerinin uygulanamayacağı ifade edildi. 

Savcı, sanıklar Kerem Senayi Çakan, Doğan Odacıoğlu ve Serkan Uyar’a göçmen kaçakçılığı ve bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçlarından 6 yıldan 35 yıl 10 aya kadar hapis cezası verilmesini talep etti. 

Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Rumeli Feneri’nde 2 Kasım 2014’te meydana gelen olayda biri teknenin kaptanı 26’sı göçmen 27 kişi vefat etmişti.

İddianamede ise vefat eden 13 çocuk için şüpheliler hakkında ‘olası kastla ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla 13’er kez müebbet hapis cezası istendi. Ölen diğer 14 kişi için ise şüpheliler hakkında ‘olası kastla ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla 280 yıldan 350’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla da 4,5 yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası istendi. Toplamda 4 şüpheli için 13’er kez müebbet ve 362’şer yıla kadar hapis talep edildi. 

Okunma Sayısı: 2099
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı