"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

27 Mayıs demokrasiyi milletten çaldı

28 Mayıs 2016, Cumartesi
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “(27 Mayıs 1960’ta) Milletten gücünü alarak milletle birlikte iktidar olan bir siyasÎ anlayış hürriyetinden olurken koca bir millet ise demokrasiden olmuştur” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 27 Mayıs 1960 darbesinin 56. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı açıklamada, “56 sene evvel bugün (dün), demokrasiyi işine gelmez bulanların, milletin hakimiyetini kendi hakimiyetleri için engel sayanların işlediği bir cinayete tanık olduk. Bu ihanet hareketi, Türkiye’nin zamanını, hayallerini ve maalesef Türkiye aşkı ile yanan bir başvekil ile bakanlarını çalmıştır” dedi.

27 Mayıs’ta bir millet demokrasiden olmuştur

27 Mayıs’ta bir siyasî anlayışın hürriyetinden olurken, bir milletin de demokrasiden olduğunu söyleyen Uysal, “Türkiye ve Dünya, 56 sene evvel, demokrasiyi işine gelmez bulanların, milletin hakimiyetini kendi hakimiyetleri için engel sayanların işlediği bir cinayete tanık olmuştur. Maalesef cinayetin faillerini dahi demokrasi ile tanıştıran, adalet ve hürriyetle tanıştıran bir iktidar, türlü tertip ve kumpaslarla, kurmaca mahkemelerde, üretilmiş deliller ve yalancı şahitliklerle yargısız infaza tabi tutulmuş, önce adaletten sonra da en temel hürriyetlerinden olmuştur. Milletten gücünü alarak milletle birlikte iktidar olan bir siyasî anlayış hürriyetinden olurken koca bir millet ise demokrasiden olmuştur. 27 Mayıs, sadece Türk siyasî tarihinin değil, insanlık tarihinin de kara lekelerindendir” diye konuştu.

Darbenin mağdurlarını değil, zalimlerini örnek alıyorlar

27 Mayıs’ın 56 yıl sonra darbenin gerçek mağduru olan millet tarafından acı ile yad edilirken bir kesim tarafından zihinlerde yaşandığını, değişik şekillerde millete yaşatıldığını söyleyen Uysal, “Bugün darbe zihniyetinin adeta kurumsallaşmış hali olan ve sistematik biçimde değişik dönemlerde darbe yapan iktidar, milletin mağduriyetini fırsat bilip sahnelerde ağlamakta, milletin mağduriyeti ile ‘millî irade’ gaspı yapmakta, bir taraftan da için için kahkaha atmaktadır” şeklinde konuştu.

HABER: FATİH KARAGÖZ

 

Okunma Sayısı: 2226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı