"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubat’a karşı çetin bir mücadele verdik

28 Şubat 2016, Pazar
28 Şubat sürecini değerlendiren gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, “Yeni Asya’nın o dönemde maruz kaldığı baskılar, davalar, soruşturmalar AB’nin ilerleme raporlarına girdi” dedi.

28 Şubat sürecini değerlendiren gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, “Yeni Asya’nın o  dönemde maruz kaldığı baskılar, dâvâlar, soruşturmalar AB’nin ilerleme raporlarına girdi. Yapılan baskılar dünya gündeminde yer tuttu” dedi.

Genç Yorum dergisinden Şulenur Yıldırım’a konuşan Güleçyüz, başörtüsü yasağının adım adım yaygınlaştırılmak istendiği, dindarlara, cemaatlere yönelik saldırıların arttığı 28 Şubat sürecinde Yeni Asya’nın yayınlarıyla ve yürüttüğü kampanyalarla buna karşı çıktığını ifade etti. “Bu yayınlarımızdan dolayı, o zaman mevcut bulunan DGM’lerince (Devlet Güvenlik Mahkemesi) gazetemizin çeşitli sayıları toplatıldı. Özellikle başörtüsü yasağını eleştiren yayınlarımızdan dolayı… İlerleyen süreçte DGM’lerde davalar açıldı, defalarca gidip savcılara ifade verdik, hâkimlerin önünde savunma yaptık” dedi. 

“İlâhî ikaz” dedik

Hemen hemen bütün gazete yazarlarının bu tecrübeyi yaşadığını belirten Güleçyüz, baskıların en yoğun olduğu dönemin 17 Ağustos Depremi sonrası olduğunu ifade etti. Depremin manevî sebeplerini “İlâhî ikaz” olarak tanımlayıp, bunu vurgulayan yazılar yazdıklarını söyleyen Güleçyüz, “Neredeyse bu konuda yazı yazan bütün arkadaşlarımızı topluca gözaltına alıp içeri atacaklardı” dedi. 

Mevlid zaten başlı başına bir hedef olmuştu

“Depremden sonraki Kocatepe Mevlidi’nde gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular da basına buna benzer konuşmalar yaptı. Mevlid zaten başlı başına bir hedef olmuştu. Daha sonra bunun bir operasyonun bir parçası olduğu ortaya çıktı. DGM yine harekete geçti. O zamanki Ankara DGM savcısı Nuh Mete Yüksel soruşturma açtı. Hatta Kutlular Ağabey’i gözaltına almak için Ankara’dan İstanbul’a özel ekip gönderdi ve açılan dâvâda Kutlular Ağabey 2 yıl 1 gün hapse mahkûm oldu” diyen Güleçyüz, o süreçte neşriyat olarak DGM’lere ve Türk Ceza Kanununun o zamanki 312. maddesine karşı da çetin bir mücadele verdiklerini söyledi.  

Bütün dünyanın gündeminde yer tuttu

Maddenin yürürlükten kalkmasıyla beraber dâvânın düşmesinde Yeni Asya’nın bu mücadelesinin etkili olduğunu vurgulayan Güleçyüz, “Yeni Asya’nın bu mücadelesi, Türkiye’nin demokrasi ayıplarından adım adım kurtulmasına vesile olan bir mücadeledir. Hatta şunu da söyleyeyim; bizim o dönemde maruz kaldığımız baskılar, dâvâlar, soruşturmalar AB’nin ilerleme raporlarına girdi. Bütün dünyanın gündeminde yer tuttu. Onun için Yeni Asya’nın mücadelesi, başından beri, bir demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesidir. 28 Şubat hadisesinde de bunun çok ilginç örneklerini yaşadık” ifadelerini kullandı.

İstanbul - Seren Adıyaman

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    28.2.2016 13:41:12

    verdik...verdik te ne oldu.12 eylül ihtilalcilerine de karşı durduk...ne oldu...12 marta karşı durduk ...ne oldu...siyasal dincilere,resmi ideoloji bağnazlarına direniyoruz...ne oldu...tüm bu mücadeleler doğru;sonuç ne oldu.hep biz kaybettik...hep biz bölündük...biz demokrasi dedik;onlar makarna ,kömür dedi...biz hak,hukuk,adalet dedik;onlar makam,mevki,para,pul,vakıf malı dedi...biz insan hakları dedik,onlar zalim hakları dedi,diktatörlük dedi.sonunda ne oldu...biz kaybettik(!)çünkü bu ülkede oy denen demokrasi göstergesi sosyal yardımlarla makarnaya,kömüre indirgenebiliyorsa;sonuç bizi hukuk devletine değil;kabile kültürüne götürür.ama sizin adınız Yeni Asya..zora talipsiniz...bu kutlu,meşakkatli ve yorucu gerçek inanç ve iman mücadelesinde Allah yar ve yardımcınız olsun...tüm biat ve takiyye kültürünün bataklığında çırpınan zavallılara da Allah hidayet versin.amin....

  • HÜSEYİN İLHAN

    28.2.2016 07:56:53

    YENİ ASYA nasıl ki 28 ŞUBAT POSTMODERN DARBECİLERİNE karşı vakarlı,hakkını hak yoldan arayaıp muzaffer oldu ie bugünde DİN İSTİSMARCISI-FİTNE-FESAD ŞEBEKESİ ve DİNİMİZİN KUTSAL MEKANI KABE yi kirleten ve RİSALEİ NURLARA İLİŞİP 666 gün mahrumiyet yaşatan GAFİL,DALLAL VE HAİNLEREDE aynı muzafferiyeti yaşadı yaşıyor ilanihaye yaşayacaktır.ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.SURİYE deki din kardeşlerimizn 600 binin caının yitirmesini,hane-barklarının,İSLAM ESERİ tarihi mekanların harabiyetine sebep olanlarında her iki cihanda zelil ve reziiil olduklarını görüyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı