"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubat bitmedi

28 Şubat 2015, Cumartesi 16:37
Devlet eski Bakanı Gürcan Dağdaş, 28 Şubat’ta ‘üniformalılar’ üzerinden topluma yansıtılan baskının bugün ‘apoletsizler’ üzerinden yansıtıldığını söyledi.

Refahyol Hükümeti’nin devlet bakanlarından Gürcan Dağdaş, “28 Şubat bin yıl sürecek” diyen eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun bu sözlerinde ‘haklı çıktığını’ söyledi. 28 Şubat’ta ‘üniformalılar’ üzerinden topluma yansıtılan baskının bugün ‘apoletsizler’ üzerinden yansıtıldığını söyleyen Dağdaş, “28 Şubat’taki kumpasçı anlayış devam ediyor. Bir manada 28 Şubatçılarla şu andaki iktidarın düşünce dünyası, yönetim ahlakı, toplumsal değerlendirmesi, siyam ikizi fotoğrafı çıkarıyor bize” dedi. Refah-Yol hükümeti döneminde Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Gürcan Dağdaş, 28 Şubat sürecini birebir yaşamış bir isim. O dönemde toplum üzerinde yaşanan baskılarla bugün yaşanan baskıları karşılaştıran Dağdaş, “Dün 28 Şubat’ın medya üzerinde estirdiği terör, baskı, o süreçte itirazcı olanların tamamını yaftalayıcı tavır ve bürokrasiyi, siyaseti tamamıyla kuşatan ve teslim almaya çalışan ahlak bugün devam ediyor” diye konuştu. 

28 ŞUBAT DEVAM EDİYOR

Gürcan Dağdaş, bugün yaşananlar için “Parlamento kuşatılmıştır, siyaset esir edilmiştir, bürokrasi tek tipleştirilmiştir. Yargı, ekselanslarının yargısına dönmüştür. Medya, özgür medya susturulmaya çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı. Cihan’a konuşan Dağdaş, “Dün Genelkurmay’dan ‘alo’ talimatı 28 Şubat’ta nasıl gazete televizyon bürolarına ulaşıyor idiyse, bugün daha ağırını bu iktidarla yaşıyoruz. Bence, zannediyorum Karadayı’ydı. ‘28 Şubat bin yıl yaşayacak’ demişti. O haklı gibi çıktı. 28 Şubat’ın tüm uygulamalarını, ahlaken devam ettiren hatta daha derinleştiren bir yönetimle karşı karşıyayız. O zaman 28 Şubat devam ediyor.” diye kaydetti. 

“SİYAM İKİZİ GİBİLER”

Dağdaş, topluma yöneltilen baskı açısından 28 Şubat’tan bugünün tek farkının ise baskıyı yöneltenler olduğunu belirterek, “Dün 28 Şubat’ta üniformalılar üzerinden bu baskı yansıtılıyordu topluma, bugün apoletsizlerin üzerinden bu baskı yansıtılıyor. O zaman değişen tek şey, apoletli apoletsiz çizgisidir. Ahlak devam ediyor. 28 Şubat ahlâkı devam ediyor. 28 Şubat’ın yöntemleri devam ediyor. 28 Şubat’taki kumpasçı anlayış devam ediyor. Bir manada 28 Şubatçılarla şu andaki iktidarın düşünce dünyası, yönetim ahlâkı, toplumsal değerlendirmesi siyam ikizi fotoğrafı çıkarıyor bize” değerlendirmesini yaptı.

28 ŞUBATÇILAR YARGILANMADI

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat sürecinin ticaret-ekonomi, medya, bürokrasi ve STK ayaklarının yargı önüne hala çıkarılmamış olmasının, yargılamanın salt birkaç TSK personeli üzerinden yürütülmesinin yargılama sürecini başından beri sakatladığına dikkat çekti. Yalçın, 28 Şubat darbesinin yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, darbe sürecinde, yolsuzluklar, usulsüzlükler, hortumlamalarla milletin bütün bir maddi varlığının tarumar edildiğini belirterek asıl tahribatın ‘manevi değerler’ üzerinde yapıldığını kaydetti. 

İBRETLİK CEZA VERİLMELİ

“Milyonlarca insanı etkileyen bir antidemokratik hareketi gerçekleştirenler yargı önünde ibretlik bir ceza ile cezalandırılmalıdır” diyen Ali Yalçın, darbecilerin bir kısmının yargılamasının yapıldığı mahkemeye pek çok mağdurun müdahil olma talebinde bulunduğu, fakat mahkemenin ‘doğrudan zarar görmemiş’ yaklaşımıyla müdahillik taleplerinin reddedildiğini söyledi. 28 Şubat sürecinin ticaret-ekonomi, medya, bürokrasi ve STK ayaklarının yargı önüne hala çıkarılmamış olmasının, yargılamanın salt birkaç TSK personeli üzerinden yürütülmesinin yargılama sürecini başından beri sakatladığına dikkat çeken Ali Yalçın, gerçek failler hakkındaki hakikat örtbas edilmeye devam edildiğini yargılamanın bir gösteriye dönüştüğünü söyledi. Ankara / Fatih Karagöz

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1793
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    28.2.2015 05:42:34

    Dün komünist ve altıok sahibi CHP nin ve kemalizmin payandası MSP adı altındaki siyasal islamidi,bugün ise maalesef demokratları kandırarak iktidara ulaşan AKP daha müfritane haliyle payandası değil bizzat hamisidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı