"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri'nden yeni karar

27 Nisan 2015, Pazartesi 14:19
29 ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri tahliye kararına karşı çıkan 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem yetkilerini hatırlattı hem de suç duyurusunda bulundu.

Görevden alınan 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemelerinin, tahliye kararını yerine getirmeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı infaz ve ilamat bürosu ile tahliye kararını yok sayan 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne hukuki durumlarını hatırlattığı ve aldıkları kararların 'yok hükmünde' olduğunu belirttiği ve suç durusunda bulundukları ortaya çıktı.

Tahliye kararını veren 32. Asliye Ceza Mahkemesi ise tahliye karalarını uygulamayan bütün ilgili kişilere Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde kabul edilen özgürlük ve güvenlik haklarını ihlal etme durumu ile TCK 109. Maddesinde düzenlenen Hürriyet-i Tahdit suçunu işleme durumuyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı.

32. Asliye Ceza mahkemesi kararında ayrıca şunları belirtti:

"CMK.36/2 Maddesi( İnfaz edilecek kararlar Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilir) hükmü gereğince şüphelileri tahliyesine yönelik mahkememizin yukarıda numaraları yazılı 7 ayrı değişik iş sayılı kararlarımızın yerine getirilmesi için ilgi sayılı yazımız ile iade edilen tahliye müzekkereleri yazımız ekinde gönderilmiştir. Gereği rica olunur."

Karara ek olarak mahkeme tahliye müzekkerelerini yeniden iliştirdi. Bu sonuçla 32 Asliye Ceza Mahkemesi kararında direndi ve kararı uygulamayanların suç işlediğini belirtti.

Etiketler: tahliye, mahkeme, karar, hakim
Okunma Sayısı: 3405
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı