"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3 bin 13 çocuk cezaevinde

14 Kasım 2018, Çarşamba 23:57
CHP’li Alpay Antmen’in cezaevleri ile ilgili soru önergesini cevaplayan Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde kalan çocuk sayısının 3 bin 13 olduğu bilgisini verdi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in cezaevleri ile ilgili soru önergesini cevaplayan Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı, Türkiye’de cezaevlerinde toplam 259 bin 327 kişinin bulunduğunu açıkladı. Cevapta ayrıca cezaevlerinde kalan çocuk sayısının 3 bin 13 olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezince verilen cevapta cezaevlerinde bulunan 259 bin kişinin 246 bin 69’unun erkek, 10 bin 245’inin ise kadın olduğu belirtildi. Hükümlü sayısı 201 bin 120, tutuklu sayısı ise 58 bin 207 olarak açıklandı.

132 adet yeni cezaevi

CHP’li vekilin sorularına cevap veren Adalet Bakanlığı ise Türkiye’deki cezaevlerinin kapasitesinin 211 bin 766 olduğunu belirtti. Cevapta, Türkiye’de toplamda 385 ceza infaz kurumunun bulunduğu açıklanırken 132 adet yeni cezaevinin yolda olduğu ifade edildi. Cezaevlerinde bulunanların “suç gruplarına göre dağılımı”nı da açıklayan Bakanlık, mahkûmlardan 52 bininin uyuşturucu, 44 binin terör, 33 binin hırsızlık, 26 bininin adam öldürme, 22 binin yağma, 25 binin yaralama ve yaklaşık 20 bin kişinin de cinsel suçlardan cezaevlerinde olduğunu kaydetti.

 

Haber Merkezi

Etiketler: cezaevi, çocuk
Okunma Sayısı: 3002
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı