"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3. köprü Mahmetbey trafiğini kilitledi

21 Ekim 2016, Cuma 16:04
İstanbul trafiğinin önemli noktalarından biri olan Mahmutbey Kavşağı’nda 3. Köprü’nün açılmasıyla beraber trafik içinden çıkılmaz bir hal aldı. Günün her saatinde yoğun olan bölgede trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

3. Köprü’nün açılmasıyla birlikte yükü daha da artan Mahmutbey kavşağında trafik yoğunluğu artarak sürüyor. Mahmutbey kavşağında artık günün her saatinde yoğun trafik görmek mümkün. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ise yoğunluk araçların zaman zaman kontak kapatmasına sebep oluyor. Saat sınırlanması olmadan 3. Köprü’den geçerek, Odayeri kavşağının ardından Mahmutbey kavşağına ulaşan büyük bölümünü kamyonların oluşturduğu trafik, iki şeritli bir bağlantı yoluyla Mahmut Bey gişelerine yönleniyor. Bu da zaten yoğun olan trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bölgede araç kuyrukları kilometrelerce uzuyor. Akşam saatlerinde 3-4 kilometre yolu geçmek zaman saatleri aşıyor. 

Yol yapımı 2018’de bitecek

Kuzey Marmara Otoyolunun projesi içinde yer alan 165 kilometrelik Kurtköy-Akyazı ve 88 Kilometrelik Kınalı-Odayeri arasında yapılacak yeni yol ise bölgenin en büyük çözümü olarak görülüyor. Bu yollar tamamlandığında Akyazı’dan otoyola giren bir araç, İstanbul’un içine hiç girmeden Kınalı kavşağına kadar gidebilecek. Dolayısıyla Mahmutbey kavşağına girmesi gerekmeyecek. Toplam uzunluğu 257 kilometrelik otoyollarda çalışmaların devam ettiği 2018 yılının sonunda tamamlanarak sisteme katılması bekleniyor. 

Gişelerin kalkması trafiği azaltabilir

Mahmutbey Kavşağında duraklamaları azaltmak için  gişeleri kaldırıp, serbest geçiş sistemine geçirilmesi çalışmaları ise sürüyor. Çalışmaların 1,5 ay içinde tamamlanmasının ardından bölgedeki trafiğin yüzde 30 azalması bekleniyor. 

DHA

Okunma Sayısı: 1200
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı