"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

30 F-16, PKK kamplarını bombalıyor

30 Temmuz 2015, Perşembe 16:25
Şırnak Görmeç Üs Bölgesi'nde üç askeri şehit edilmesinden sonra uçaklar havalandı.

Şırnak'ta bugün 1'i subay 3 askerlerin şehit edilmesinden sonra PKK'ya yönelik Küpeli Dağı'nda helikopterler desteğinde operasyon devam ederken, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları ise bir kez daha PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını havadan bombaladı.

Hürriyet Gazetesi'nin askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, Şırnak kırsalı ve Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik bombardımana 30 F-16 katılıyor.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'nın resmi internet sitesinde 'Flaş haber' olarak verilen habere göre, savaş uçakları PKK'nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Türk savaş uçaklarının Gare Dağı üzerinde de uçuş yaptığı belirtilirken, Haftanin'deki kampların bombalanmasının Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü ifade edildi.

DAĞLICA'YA HAVANLI SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Üs Bölgesi'ne PKK'lılar tarafından havan ve Doçka uçaksavar silahıyla saldırı yapıldı.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesin'e havan ve Doçka uçaksavar makineli tüfek ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırılar esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir" denildi.

Etiketler: f16, pkk
Okunma Sayısı: 2419
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı