"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

30'u eski pilot 99 kişi için gözaltı kararı

27 Haziran 2018, Çarşamba 10:14
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Gülen Hareketi soruşturmasında Hava Kuvvetlerinden biri eski tuğgeneral, 30'u eski pilot 99 kişi için gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında, haklarında daha önce idari ve adli işlem yapılan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 1 tuğgeneral, 2 binbaşı, 31 yüzbaşı, 30'u pilot 65 üsteğmen olmak üzere toplam 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 20 ilde devam ettiği belirtildi. Şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Soruşturma kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast girişimi için Marmaris'e giden darbeci askerleri yöneten eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de Gülen Hareketi  mensuplarıyla, iletişim yöntemi olarak kullandığı kontörlü ve ankesörlü telefonlar ile büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiğinin tespit edildiği iddia edildi.

 

AA

Etiketler: ankara, operasyon, gözaltı
Okunma Sayısı: 2588
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı