"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

32 ilde büyük operasyon: Çok sayıda gözaltı ve yakalama kararı var!

08 Mart 2017, Çarşamba 09:54
Soruşturma kapsamında 142 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Konya merkezli 31 ilde Gülen Hhareketine yönelik soruşturmada 46 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı, 38 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından Gülen Hareketine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 100 kişi belirlendi. Bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

Yakalama kararının ardından da 23 Şubat'ta Konya merkezli 31 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 46 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 38 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Adana merkezli 7 ilde operasyon: 23 gözaltı

Adana'da Gülen Hareketine yönelik operasyonda emniyet müdürleri ve polislerin de olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gülen Hareketi soruşturması kapsamında Gülen Hareketi bağlantısı olduğu iddia edilen kişilere yönelik Adana merkezli İstanbul, İzmir, Kayseri, Osmaniye, Antalya ve Hatay'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, aralarında emniyet müdürleri ve polislerin de olduğu 23 kişi gözaltına alındı. 

Adana'da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer illerde gözaltına alınanların ise gün içinde Adana getirileceği belirtildi.

Eskişehir'de 15 kişi tutuklandı

Eskişehir'de Gülen Hareketi soruşturması kapsamında, gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 17 emniyet mensubundan 14'ü ile 1 emekli jandarma astsubay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 1'i savcılık tarafından, 2'si de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 15 şüpheli Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

DHA

Etiketler: operasyon, gözaltı
Okunma Sayısı: 5326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı