"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

35 günlük Akif bebek de cezaevinde

03 Ocak 2018, Çarşamba
Cezaevlerinde 700’e yakın bebek bulunuyor. Cezaevindeki annesine teslim edilen Akif bebek de diğer bebekler gibi artık parmaklılar ardında.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) süresince “terör örgütlerine üye olmak” suçlamasıyla yargılanan ve cezası kesinleşmemiş onlarca kadın, 700’e yakın 6 aydan küçük bebekleriyle birlikte cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Bebeği Akif ile birlikte bir kadın daha 2018’in ilk günlerinde cezaevine kondu.  35 günlük Akif bebek canlı yayında cezaevindeki annesine teslim edildi. Doğumdan 19 gün sonra gözaltına alınan ve 11 gün gözaltında kalan Akif’in annesi iki gün önce tutuklandı. İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu önünden Akif bebeğin cezaevine girişini yaptığı yayınla kamuoyuyla paylaşan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu olayın tüm aşamalarını takip ettiğini belirterek şunları söyledi; “Anne gözaltına alındığında 19 günlük bebek sahibiydi. Biraz önce anneannesi, 35 günlük bebek Akif’i annesine teslim etmek üzere cezaevine götürdü. Bu kaçıncı bebek oldu bilmiyorum ama 700’den fazla belki de Akif bebk 700’üncü bebektir. Akif’in bir de 4 yaşında abisi varmış Murat onun da annesine ihtiyacı var.

11 gün boyunca emzirilmeye götürüldü

Buradan hükümete sesleniyorum. 35 günlük bebeklerin, çocukların cezaevlerinde olması kabul edilemez. Bu kadınların tümünün tutuksuz yargılanması gerekir. Haklarında bir mahkumiyet kararı yok. Tutuklama dışında herhangi bir tedbire başvurulması mümkün. Denetimli serbestlik gibi. Ancak maalesef adliyeler haklarında bir mahkumiyet kararı olmayan bu kadınları başka bir tedbire başvurmadan tutuklayarak, bebekleriyle cezaevine almak durumunda kalıyorlar. Bu uygulamaya son verilmesi lazım. Akif bebek tam 11 gün boyunca sabah ve akşam gözaltında bulunan annesine emzirilmesi için götürüldü. 19 günlük bir bebek sahibi bir kadın neden 11 gün gözaltında kalıyor? Neden bu kadar uzun süreyle kalır? Neden soruşturma bu kadar fazla uzatılır? Bu soruların yanıtının İç İşleri Bakanı’nın, Adalet Bakanı’nın ve Başbakan’ın vermesi gerekir.

Yaşlılar, hastalar neden cezaevinde tutuluyor?

Ben gözaltına alınan bu kadınlarla ve bebeklerle, bebeklerin cezaevinde olmasıyla, çocukların cezaevinde olmasıyla ilgilenmeye devam edeceğim. Birçok mağduriyet var. Onlarca, yüzlerce cezaevlerinden hak ihlali iddiası geliyor. Yaşlılar, bebekler, hastalar, kanser hastaları, tedavi olması gereken ağır hastalar, insanlar var. Bunlar neden cezaevinde tutuluyorlar? Niye başka tedbirlere başvurulmaz, bu yargı sisteminin büyük bir açmazıdır. Bunları dillendirmeye devam edeceğim. Umarım 2018 yılı bu kötü başlangıçla devam etmez.” 

İstanbul – Yeni Asya 

Etiketler: cezaevi, bebek
Okunma Sayısı: 8398
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Yardimoglu

    3.1.2018 20:02:53

    Su en 1.nci, siyasetlerin fevkinde, traumatic hadiseyi, Allah rizasi namina dile getiren, yazan, yayinlayan, aciyan her kim o gazetede emegi olanlar icin, Şahid ol Ya Rabbim.... barelAllah..

  • ali

    3.1.2018 12:32:25

    35 günlük bebeklerin, çocukların cezaevlerinde olması kabul edilemez. Bu kadınların tümünün tutuksuz yargılanması gerekir. Haklarında bir mahkumiyet kararı yok. Tutuklama dışında herhangi bir tedbire başvurulması mümkün. Denetimli serbestlik gibi.

  • Fatih

    3.1.2018 06:52:56

    Düşmanlıkta haddi aşmak bir münafıklık alametidir, Rabbim mazluma yardım etsin, zalimede layığını versin. Yeni Asya camiası Allah sizlerden razı olsun, ses soluk oluyorsunuz mazlumlara.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı