"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

36 er beraat etti

05 Mart 2018, Pazartesi 17:57
15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Fenerbahçe Orduevi'ni kontrol altına almaya çalıştıkları gerekçesiyle yargılanan sanıklardan eski Üsteğmen Kayhan Sönmez ağırlaştırılmış müebbet, 3 uzman çavuş 6 yıl 3 aya kadar hapis cezası alırken, 36 er beraat etti.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık eski Üsteğmen Kayhan Sönmez savunmasını tamamladı.

Dosyayı karara bağlayacağını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara son sözünü sordu. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu. Heyet, karar için duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan eski Üsteğmen Kayhan Sönmez'in ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, uzman çavuşlar Recai Yeğen ve Faruk Yüksel'i ''silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına, uzman çavuş Fahri Sivri'yi aynı suçtan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, bu sanıkların "suç içerisindeki konumu, amaç ve saikleri göz önüne alındığında atılı suçlara ilişkin kasıtları bulunmadığı" kanaatine vararak, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ayrı ayrı beraatlerine oy çokluğuyla karar verdi.

Heyet, darbe girişimi sırasında er olarak görev yapan 36 sanığın da beraatine hükmetti.

Yeğen, Yüksel ve Sivri hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamını kararlaştıran mahkeme, sanık Kayhan Sönmez'in tutukluluk halinin devamını karar bağladı.

Bu arada, mahkeme heyetinin bir üye hakimi, uzman çavuşlar Yeğen, Yüksel ve Sivri'nin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" fiilini gerçekleştirdikleri kanaatinde olduğu için bu sanıkların "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan ceza almalarına ilişkin çoğunluk görüşüne katılmadığını belirterek, karşı oy kullandı. 

AA

Okunma Sayısı: 3781
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nalan

    6.3.2018 01:20:10

    3 asker 6 yil 3 ay ceza alıyor. Ben ise MEB de ögretmendim. Hiç bir şey yapmadığım halde 8 yıl 3 ay ceza aldım. 50 bin memur hala hapiste. Biri de benim öğretmen eşim. Adaletin kırıntısı bile yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı