"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

39 Türk, Rusya'dan sınır dışı edilecek

26 Kasım 2015, Perşembe 17:36
Rusya'nın Krasnodar şehrine tarım-sanayi fuarı için gelen 39 Türk vatandaşı göçmenlik yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilecek.

Rusya’ya “turist” vizesiyle gelen Türk iş adamları partnerleriyle iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu durumda işçi vizesi bulunmayan vatandaşlar 2 bin ruble ila 5 bin ruble (30-75 dolar) oranında ceza ödeyecek ve sınır dışı edilecek.

Rusya Federal Göçmen Bürosu Başkan Yardımcısı Vekili Vartan Ter-Saakyan konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, “Eğer bir Türkiye vatandaşı, Rusya Federasyonu sınırlarına, çalışmak için veya ticari bir amaçla geliyorsa vize gerekir. Burada da Türk vatandaşlarının ticari amaçla ülkeye giriş yaptığı gözüküyor.”

“TÜRK VATANDAŞLARI YASAYI İHLAL ETTİKLERİNİ BİLMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ”

Rus televizyonuna açıklamalarda bulunan Barış Hakan isimli işadamı, “Gümrük kontrolünden geçerken bize buraya ne amaçla geldiğimizi sordular. Biz de fuara geldiğimizi söyledik. Nereyi işaretlememiz gerekiyor diye sorduğumuzda bize, “turist” yazın dediler. Firmamız ilk defa bu fuara katılıyor. İleride herhangi bir ham madde alış veya satışı yapabilir miyiz diye Rus tarafından partnerler edinmek için bu fuara geldik.” dedi.

Etiketler: rusya, sınır dışı
Okunma Sayısı: 1734
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı